Volledig scherm
Esther Boot, Loes Roovers en Harry Oomen uit Zevenbergen © Ondine van der Vleuten

Een wonder geschied op de Brouwersdam?

BROUWERSDAM - Tijdens Concert at Sea zijn er altijd van die zaken die nét even wat meer opvallen.

Zoals die rolstoel die verlaten bovenaan de zeedijk staat. Welk wonder is hier geschied? Heeft Skunk Anansie de benen van de bezitter nieuw leven ingeblazen? ''Nee hoor'' luidt het enigszins ontluisterende antwoord. ''Hij is gewoon even plassen.''

Nu we het er toch over hebben: die toiletten, hoe zijn die?

Hij komt net het blok met Dixies voor de heren uit, boven aan de dijk. Vers biertje in de hand. Zo, er is weer ruimte gemaakt voor méér. En, hoe beviel het daar binnen? "Een stuk beter dan beneden. Daar heb ik wel een half uur moeten wachten, hier maar een minuut of vijf", zegt Christiaan Niessen uit Amersfoort. Rapportcijfer voor boven: een 7. Die van beneden een vijfje. Voor het wachten dan. "Verder was het prima."

Voet

Nina van Leusden uit Brunssum heeft een razendsnel bezoekje gebracht aan de damesdixies beneden, op het festivalterrein. CAS heeft het goed voor elkaar, gebaart ze met haar duim. Een acht. "Maar drie minuten hoeven wachten en de wc was netjes. Zelfs het wc-papier hing netjes. Maar ik heb wel met mijn voet doorgespoeld. Doe ik altijd op festivals."

Bewust voedsel

Van die frisse zeelucht krijg je honger, blijkbaar. De foodstands doen prima zaken op CAS. En elk jaar is er meer keus. Broederlijk naast elkaar, twee uitersten: een stand met de veelzeggende naam 'Bitterballen' en die van 'Vrij Voedsel' (vrij van kleurstoffen, vrij van vlees, vrij van alles waar je als bewuste eter bang voor kunt zijn, dus). Sylvia Bakker uit Emmen en Nicolette Koopen uit Haarlem hebben net een linzensoep en een Umoja-wrap gegeten bij Vrij Voedsel. "Daar hebben we héél bewust voor gekozen. Omdat we allebei veel met voedsel en sporten bezig zijn", zegt Sylvia. Nicolette: "Gisteren stond er een rij van een half uur voor de kraam. Toen hebben we noodgedwongen maar een patatje gegeten. En prompt maagpijn. Daar kunnen we niet meer tegen, dat soort voedsel."

Een kraam ernaast ligt dat duidelijk anders voor Esther Boot, Loes Roovers en Harry Oomen uit Zevenbergen. Het drietal heeft net een volle doos bitterballen gescoord. Oók heel bewust: "Omdat we bier op hebben. En dus zin in bitterballen."

Volledig scherm
Nina van Leusden uit Brunssum © Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
Christiaan Niessen uit Amersfoort © Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
Sylvia Bakker uit Emmen en Nicolette Koopen uit Haarlem © Ondine van der Vleuten

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1292 stemmen