Volledig scherm
Fort Rammekens. © Boswachters aan zee

Een avondje met een oude dame…

De “oude dame”” moge dan op leeftijd zijn, maar krasheid en levenslust kun je Fort Rammekens niet ontzeggen. Naast de zeer regelmatige bruiloften en partijen op het fort, de druk bezochte excursies en de tientallen gasten, die in het weekend “zo maar” komen aanwaaien, is binnen de meters dikke muren ook ruimte voor kunst en cultuur.

Wel heel bijzonder is het zomeravondoptreden van zangeres en componiste Marja de Jong op zaterdag 20 augustus.

Zij brengt op de sfeervolle binnenplaats van het fort eigen werk, liederen en composities, die qua thematiek en muzikale vormen prachtig passen in de historische context van het fort (http://marjadejong.jouwweb.nl ). Na afloop van het concert, dat ongeveer een uur duurt, kunt u met de boswachter mee op zoek naar de bewogen geschiedenis van het fort en zijn omgeving.

De bastions, de kazematten, de vleermuizen en vogels, huurlingen, soldaten, matrozen, Napoleon en Karel V, ze passeren allemaal de revue. Kortom, voor een gevuld, maar ontspannen avondje kunst en historie is Fort Rammekens die twintigste augustus de plaats te zijn (prijs 10 euro, kinderen de helft; info en reservering: 06-10943647).

Kijk ook op: boswachtersaanzee.wordpress.com

poll

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

Vakantiepark in het Veerse Meer moet kunnen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
1213 stemmen