Volledig scherm
Nick Murre in gesprek met presentator Jack Wouters. © Joeri Wisse

'Echte Yesenaar' Nick (9) schittert in tv-programma

YERSEKE - Hij is groot fan van Ronaldo, rijdt graag op z'n quad en smult van een pannetje mossels. Nick Murre (9) praat straks er honderduit over in 'Ik ben Nederlander'. Deze week was presentator Jack Wouterse bij Nick thuis in Yerseke voor opnames van het nieuwe tv-programma waarin twintig kinderen uit alle lagen van de bevolking worden geportretteerd.

Zit jij eigenlijk al een beetje op het niveau van Ronaldo?", vraagt Jack Wouterse na een tijdje aan Nick. Omringd door een cameraploeg van drie man kijken Wouters en Nick op diens slaapkamer naar filmpjes van wat volgens de presentator de 'op één na beste voetballer van de wereld' is.

"Qua schieten in de kruising wel", antwoordt Nick. "Maar dat mag ik niet meer thuis oefenen van m'n moeder omdat ik vorige week een raampje heb ingeschoten", voegt hij er aan toe. "Maar als je straks een paar miljoen verdient, maakt dat toch niet meer uit, hè", vindt Wouterse.

Mooiste plekje

Nick is het zeventiende kind waar Wouterse een dag mee optrekt voor het nieuwe tv-programma. 's Ochtends bezochten ze de mooiste plekjes van het dorp, zoals het mosselmannetje. Nick mocht vervolgens zelf kiezen wat ze zouden eten. Het werden mossels, alhoewel Nick, zoon van een vishandelaar, krab eigenlijk nog net wat lekkerder vindt.

De twaalfdelige serie 'Ik ben Nederlander' wordt na de kerst uitgezonden op NPO 3.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1087 stemmen