Dure regiotaxi kan tot isolement leiden

GOES De PCG Zeeland (Provinciale Chronisch zieken- en Gehandicaptenorganisatie) vraagt de gemeenten uit de Oosterschelderegio verder onderzoek te doen naar het gebruik van de regiotaxi. Daarvoor heeft de PCG de zeven gemeenten een brief gestuurd met de uitslag van een eigen enquête. De organisatie vreest dat door de hoge kosten mensen in een isolement raken.

Uit het onderzoek van de PCG komt naar voren dat 41 procent van de 134 ondervraagden de regiotaxi vanwege de hoge tarieven minder gebruikt. Veertig procent van die groep geeft aan geen alternatief te hebben. Van de groep die zegt de taxi niet minder te gebruiken meldt een aantal personen dat de taxi voor hen te duur is, maar dat zij desondanks toch niet zonder kunnen.

Vanaf augustus 2012 zijn de tarieven voor de regiotaxi in de Oosterschelderegio (Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Tholen, Goes, Borsele, Kapelle en Reimerswaal) flink gestegen. Mensen met een WMO-indicatie voor de regiotaxi betaalden voordien 0,67 euro voor het instaptarief en 0,18 euro per kilometer. Die tarieven zijn inmiddels gestegen naar respectievelijk 1,21 euro en 0,28 euro. 

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (23%)
  • Oneens (77%)
61 stemmen