Volledig scherm
Bij de gymzaal van basisschool Theo Thijssen bluste de brandweer het vuur in enkele matten. © Marijn van de Gruiter

Drukke middag en avond voor brandweer

VLISSINGEN - De brandweerkorpsen in Zeeland hebben het dinsdagmiddag en -nacht druk gehad met meldingen van buitenbranden.

In totaal rukte de brandweer tien keer uit, meldt HV Zeeland. 's Middags ging het om branden in de Kapittelstraat in Westdorpe en in de Kreekweg in Gapinge. Een melding van een buitenbrand in de Rondweg in Sluis bleek loos: een boer was aan het stoken. Aan het eind van de middag bluste de brandweer een brand in de duinen bij Domburg en rond 18.25 uur in het duingebied bij kasteel Westhoven in Oostkapelle.

Bermbrand

De brandweer van Rilland trad aan het begin van de avond op aan de Vijdtpolder; later werd een bermbrand aan de Weeldijk in Wolphaartsdijk geblust en rond 20.30 uur een brand in de Veerseweg in Arnemuiden. Bij deze laatste brand was sprake van flinke rookontwikkeling, schrijft HV Zeeland.

Rond 22.15 uur werd een containerbrand in de Troelstraweg in Vlissingen gemeld; het bleek te gaan om een stapel brandende matten naast een gymzaal van basisschool Theo Thijssen. Ook in de gymzaal zelf kwam rook terecht. De brandweer bluste het vuur en inspecteerde voor de zekerheid het dak van de gymzaal.

Ongeveer een halfuur later maakte de brandweer een eind aan een brand in enkele hooibalen in de Bosschaartsweg in Middelburg.

Volledig scherm
© Frans Bosscha

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
859 stemmen