Druk laatste weekend Portaal van Vlaanderen

TERNEUZEN Maritiem informatiecentrum Portaal van Vlaanderen aan de Zeevaartweg bij de Westsluis in Terneuzen viert het laatste weekend, voordat alles onder water verdwijnt.

Vanochtend, zaterdag, om 10.00 uur stonden er al liefhebbers voor het centrum te wachten om binnen te kunnen, vertelde management assistent Liselotte Spuesens. En het bleef druk. Veel mensen uit de omgeving die niet eerder in het Portaal zijn geweest, maken van de gelegenheid gebruik. De entreeprijs is bovendien schappelijk, vijf euro per persoon, en gratis voor kinderen tot en met tien jaar. De bezoekers kunnen daarvoor een kijkje nemen in het informatiecentrum, een rondvaart maken, een (verkorte) excursie naar de Westsluis maken en een gratis consumptie krijgen.

Portaal van Vlaanderen verdwijnt onder water voor de bouw van de Nieuwe Sluis, maar gaat verder, voorlopig eerst vanaf april volgend jaar in een tijdelijk onderkomen bij de Noordbrug van de Oostsluis, dichterbij de binnenstad. Het Portaal wordt dan ook het informatiecentrum voor de Nieuwe Sluis.

Zowel vandaag, zaterdag, als morgen, zondag, is het Portaal nog geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1407 stemmen