'Drugspand'in Sint Philipsland gaat toch niet op slot

SINT PHILIPSLAND - Het pand van papierhandel Bechthold aan de Industrieweg in Sint Philipsland wordt toch niet gesloten door de gemeente Tholen.

De politie viel in april met groot machtsvertoon binnen bij het bedrijf. Er werden in eerste instantie vier verdachten opgepakt en in het gebouw werden volgens de politie honderden kilo’s cocaïne aangetroffen.

Gemeenten hebben de bevoegdheid om panden waar drugs is gevonden te sluiten en dat voornemen sprak burgemeester Van de Velde van Tholen dan ook uit. Het gebouw zou een jaar op slot gaan. Tegen dat besluit werd bezwaar gemaakt. Na meer informatie te hebben ingewonnen, besluit de burgemeester af te zien van deze sluiting.

De gemeente stelt dat de drugs helemaal nooit in het pand aanwezig zijn geweest en dat is een voorwaarde om tot sluiting over te mogen gaan. Volgens de gemeente vond de inval bij het bedrijf plaats, nadat in de haven van Antwerpen een container met cocaïne was aangetroffen. De container is door de Belgische politie ter plaatse leeggehaald en daarna doorgevoerd naar de geplande eindbestemming in Sint Philipsland.

De gemeente benadrukt dat er nog wel een strafrechtelijk onderzoek loopt tegen de twee overgebleven verdachten.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen