Volledig scherm
© Thinkstock

Drugsdealend drietal: Liever de cel in dan buiten lopen met kans op kogel door m'n kop!

MIDDELBURG - Drie Terneuzenaren, de tweeling J. van der L.D. (24) en de 23-jarige A. van V. zullen als het aan de officier van justitie ligt, opnieuw de cel in moeten. Die eiste donderdag in Middelburg tegen elk een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk. Dat, met aftrek van voorarrest, betekent dan nog negen maanden cel.

Het trio, dat vlot heeft bekend, wordt ervan verdacht een jaar lang te hebben gedeald in onder meer harddrugs en wiet. Bij een inval op 15 december 2015 werd er in diverse woningen in Terneuzen duizenden xtc-pillen, en kilo speed, enkele kilo's harddrugs, een voorraad wiet en 10.000 euro aangetroffen.

Er ingeluisd

Volgens de mannen waren ze er ingeluisd. Een van de tweeling werd benaderd voor een locatie voor een hennepkwekerij met 1500 planten. Toen dat was gelukt, stonden er binnen de kortste keren enkele criminelen voor de deur die vertelden dat de kwekerij was leeggehaald en dat Van der L. de schade, anderhalve ton, moest betalen. Of hij maar wilde dealen. Zo niet, dan.....

Zijn broer en Van V. werden er later bij betrokken om hem te helpen. Wie die criminelen waren, wilden en durfden de drie niet zeggen. Van der L.: "Ik ga liever de cel in dan buiten te lopen met de kans op een kogel door m'n kop!''.

Uitspraak 18 augustus.

poll

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

Bij storm is Zeeland op z'n mooist

  • Eens (47%)
  • Oneens (53%)
579 stemmen