'Domburg wordt geen Cadzand-Bad'

Domburg - Domburg wordt geen Cadzand-Bad of Knokke met al hun hoogbouw. Die verzekering geeft de Veerse wethouder Jaap Melse nadat hij woensdagmiddag 438 handtekeningen in ontvangst nam. Ze zijn van bezorgde inwoners van Domburg die vrezen dat het nieuwe hotel dat gepland staat voor het KPN-terrein een paar maatjes te groot is. Ze hebben zich verenigd in de Stichting Leefbaarheid Kom Domburg (SLKD). Ze willen dat de gemeenteraad de plannen opnieuw bekijkt en meer rekening houdt met de belangen van de bewoners.

Melse benadrukt in een reactie dat de plannen voor het hotel voldoen aan de randvoorwaarden die de gemeenteraad enkele jaren eerder al vaststelde. En hij geeft ook aan dat er behoefte is aan hotels met meer allure. ,,De gasten van nu zijn niet te vergelijken met de hotelgasten van een tiental jaar terug.” Volgens hem stellen ze andere eisen op het gebied van service en voorzieningen en kan dat nieuwe wellnesshotel daaraan voldoen.

Het nieuwe hotel wordt, als het daadwerkelijk gebouwd wordt, tien tot twaalf meter hoog met een oppervlakte van 5200 vierkante meter. Er komen ten minste 33 grote suites in en zes minisuites.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
144 stemmen