Volledig scherm
© Wikimedia Commons

Dertig woningen op voormalig Raboterrein in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - Er gloort licht aan de horizon voor het voormalig Raboterrein in Sint Jansteen. Woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen wil er dertig zorggeschikte appartementen bouwen, verdeeld over twee verdiepingen.

Het plan werd deze week uit de doeken gedaan tijdens de jaarvergadering van de dorpsraad van Sint Jansteen. In één woning worden de woon- en slaapkamer één open ruimte, zodat Curamus en stichting Tragel die kunnen gebruiken voor dagbesteding. Woongoed hoopt dat de bouw zomer volgend jaar kan beginnen.

Dorpsraadvoorzitter Roland Merckx zegt 'heel blij' te zijn dat op het braakliggende terrein in het centrum van het dorp woningen komen. "We krijgen als dorpsraad veel vragen van senioren die in Sint Jansteen willen blijven wonen. Die wonen vaak nu nog in huizen waar ze met hun kinderen gewoond hebben, die woningen zijn te groot geworden. Dan is zo'n flatje natuurlijk fantastisch."

De Rabobank werd in 2012 met de grond gelijk gemaakt. De plannen die er sindsdien voor het gebied waren, liepen steeds spaak.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1087 stemmen