De mooiste straat van Noord-Beveland krijgt terrassenbeleid

COLIJNSPLAAT Er komt een terrassenbeleid voor de Colijnsplaatse Voorstraat. De gemeente wil hiermee een 'verrommeling' van de authentieke straat voorkomen.

Aanleiding voor de opdracht voor het terrassenbeleid was de plaatsing van een terrasoverkapping bij een horecazaak in de Voorstraat, eerder dit jaar. Die zaak kreeg geen vergunning omdat 'de uitstraling en en vormgeving geen wenselijk beeld gaf voor de straat.' Nader onderzoek wees uit dat er al meerdere terrassen in de straat waren die volgens de gemeente een kwaliteitsslag kunnen gebruiken.

Volgens de gemeente is de Voorstraat in Colijnsplaat de mooiste straat van Noord-Beveland en is er sprake van een beschermd dorpsgezicht. Om meer eenheid in het straatbeeld te krijgen en een kwalitatieve verbetering te te krijgen laat de gemeente nu een terrassenbeleid opstellen. Zo moet er meer duidelijkheid komen voor ondernemers die een terras willen aanleggen. Tot nu toe is het voor hen niet duidelijk aan wat voor eisen hun terras moet voldoen.

Het terrassenbeleid gaat Noord-Beveland 2600 euro kosten. In dat bedrag zitten ook de kosten voor een informatiebijeenkomst verwerkt.

poll

Heerlijk, oesters!

Heerlijk, oesters!

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
532 stemmen