Volledig scherm
Zanger Huub van der Lubbe pakt zijn publiek in.

De Dijk bespeelt het Abdijplein

MIDDELBURG - De Nederlandse band De Dijk zorgde vrijdagavond tijdens het Zeeland Nazomerfestival voor het eerst sinds jaren weer eens voor een vol Abdijplein in Middelburg. Frontman Huub van der Lubbe - in een strak blauw pak met stropdas - was een belevenis. Live overweldigt hij, altijd en overal, al 35 jaar lang. Eens te meer bleek dat zijn uit duizenden herkenbare zangstem moeiteloos een heel Abdijplein inpakt. Ook al was de kwaliteit van het geluid niet optimaal. De zanger was innemend richting zijn publiek: ,,Goed dat jullie er zijn. Stel dat jullie er niet waren, dan stonden we hier maar.’’ Een waarheid als een koe.

De band: wat heet ingespeeld? Als je zo lang met elkaar op het podium staat, dan vind je elkaar blind. Dan kun je het zelfs knap noemen - ook professioneel - dat er een hele avond lang niet aflatend volop energie en plezier het plein werd opgeblazen. Letterlijk, de blazerssectie had als vanouds een belangrijke bijdrage aan de Dijk-sound. Met een band als De Dijk komt er opeens een massa nederpopgeschiedenis voorbij. De meeste bezoekers maakten de indruk wel al eens eerder uit volle borst meegezongen te hebben met uit de beginjaren stammende hits als ‘Ze kwam binnen zonder kloppen’ en ‘Een man weet niet wat ‘ie mist’. Bijkletsen De massa op het plein deinde, voorzichtig. Er moest immers ook heel wat worden bijgekletst bij een pilsje. Dat hoort ook bij een avondje uit.
Vooraf werd gesproken over een kleine vierduizend bezoekers. Zo'n aantal deed denken aan de jaren dat Bløf en Racoon van het plein een dansende mensenmassa maakten. Even werd gisteravond nog gedacht dat de regen in de uren voor het concert mensen thuis zou houden. Maar dat was zeker niet het geval.

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
852 stemmen