Volledig scherm
© Marijke Lieman

Dag van de duurzaamheid, om de wereld een beetje schoner, mooier en eerlijker te maken

Op de Dag van de Duurzaamheid vonden er in Nederland duizenden activiteiten plaats waardoor anderen aangemoedigd werden om mee te doen om zich in te zetten voor een prettige, mooie en schone samenleving. Met al deze duurzaamheidsinitiatieven kunnen we samen een degelijk verschil maken!

Op verschillende scholen werd er voorgelezen uit het boek ‘De wereld van plastic’. Zelf mocht ik het verhaal van ‘Pieter en de Stuntmeeuwen’ voorlezen op basisschool De Schoener in Brouwershaven, waarna er gepraat werd over het effect van plastic in ons milieu. Wat is er allemaal van plastic gemaakt? Hoe wordt plastic eigenlijk gemaakt? Zou je andere materialen kunnen gebruiken? Wat kunnen we doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt?

In de week voorafgaande aan de Dag van de Duurzaamheid hadden de kinderen groene voetstappen verzameld door lopend of op de fiets naar school te komen, door korter te douchen of door opladers uit het stopcontact te halen etc. Ook hadden ze allerlei tips verzameld om de CO2 uitstoot te beperken. Deze groene voetstappen én tips werden na afloop aan de boswachter overhandigd.

Het was bijzonder om te zien hoe betrokken de kinderen zijn bij het milieu, om hun ideeën te horen over hoe we beter met de wereld kunnen omgaan. Groep 1/2 bedacht een soort vuilnisboot die het plastic uit de oceaan schept en scheidt. Oudere kinderen kwamen met ideeën om het plastic beter te recyclen en de oudste groepen maakten mooie combinaties van duurzame energie. Als ik de kinderen van basisschool De Schoener zo hoorde, heb ik alle vertrouwen in de toekomst!

Kijk ook op: www.boswachtersblog.nl/aanzee.

poll

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

Zeeuwse kinderen moeten in Zeeland naar school

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
527 stemmen