Volledig scherm
Bunker uit de Koude Oorlog in de Boswachterij Westerschouwen.

Cultuur snuiven tijdens Open Monumentendagen

Het weekend van 10 en 11 september staat in het teken van één van de grootste culturele evenementen van Nederland: de Open Monumentendagen. Dit jaar zijn duizenden monumenten door heel Nederland voor iedereen toegankelijk.

Ook Staatsbosbeheer doet met 22 monumenten mee met onder meer forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een hoge cultuurhistorische waarde. Het publiek wordt getrakteerd op rondleidingen, activiteiten en kan natuurlijk op eigen gelegenheid de verhalen uit ons verleden ontdekken. In Zeeland kunt u terecht bij de Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen, Fort Rammekens bij Ritthem, De Juttershut en het Opzichterskantoortjes bij de excursieschuur in Westenschouwen en bij de Bunker uit de Koude Oorlog in de Boswachterij Westerschouwen.

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement en trekt meer dan een miljoen bezoekers. Het is een mooie manier om mensen in contact te brengen met ons erfgoed. En het laat zien dat de verhalen en de schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

800 Monumenten
Staatsbosbeheer beheer landgoederen, buitenplaatsen, historische tuinen en woonhuizen in onze gebieden. Daarnaast bezitten we boerderijen en religieuze, militaire en industriële monumenten. In totaal zijn zo’n 800 rijksmonumenten aan de zorg van Staatsbosbeheer toevertrouwd die we koesteren om ze te behouden en beleefbaar te maken voor vele generaties.

Kijk ook op: boswachtersaanzee.wordpress.com.

poll

Geef alle kinderen gratis zwemles

Geef alle kinderen gratis zwemles

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
1310 stemmen