Crowdfunding voor Bjorn verloopt voorspoedig

Guido van der Heijden

Zaamslag

De crowdfundingsactie van Anja van Cadsand uit Zaamslag om geld bijeen te brengen voor een Innowalk voor haar meervoudig gehandicapte zoon loopt voorspoedig. Met nog negen dagen te gaan, staat de teller voor de actie 'Laat Bjorn Bewegen' op ruim tienduizend euro.

De Innowalk is een in Noorwegen uitgevonden apparaat waarmee Bjorn (11), die zwaar spastisch is, in beweging wordt gebracht. Na een proefperiode van een maand bleken zowel zijn moeder als de therapeuten enthousiast over het effect van de Innowalk bij Bjorn. De zorgverzekeraar van de familie Van Cadsand erkende dat het apparaat een oplossing was, maar wilde het niet vergoeden omdat de werkzaamheid nog niet wetenschappelijk is bewezen. Van Cadsand zette daarop de crowdfundingactie 'Laat Bjorn Bewegen op', om de benodigde 15.000 euro bijeen te brengen.

"De actie voor Bjorn loopt supergoed", zegt moeder Anja tevreden. "Hij loopt nog tot 1 december maar we hebben het bedrag al grotendeels bij elkaar. Ik heb zelfs de order afgelopen week al geplaatst bij de leverancier."

www.dreamordonate.nl/8091-laat-bjorn-bewegen-innowalk

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (23%)
  • Oneens (77%)
60 stemmen