Collega's Zeeland: er samen op uit als je je partner verloren hebt

KOUDEKERKE Collega's Zeeland is in oprichting: een gezelligheidsclub om leuke dingen te doen als je je partner verloren hebt. 

,,Je gaat niet meer zo makkelijk uit eten of een strandwandeling maken als je je partner verloren hebt", merkte Peter Goossens uit Koudekerke. Hij verloor begin dit jaar zijn vrouw. Maar stil thuis blijven zitten, wil hij niet. ,,Bepaalde dingen doe je niet zo maar als je alleen achterblijft.  Maar je wilt wel een actief sociaal leven." 

Rouwverwerkingsclubs zijn er genoeg in Zeeland, maar een vereniging van weduwnaars en weduwen, zoals Goossens in Brabant vond, is er nog niet. Met een aantal gelijkgestemden onderzoekt hij of er interesse is in een Çollega's Zeeland. ,,Collega's is de naam die ze in Brabant gebruiken. Daarmee blijf je weg van het woord 'lotgenoten'. Dat heeft toch iets van slachtofferschap. Daar gaat het niet om. We hebben gemeenschappelijk dat we onze partner kwijt zijn. Je kunt elkaar steunen, maar het gaat er om dat we leuke dingen organiseren. Een keer naar de Kop van Schouwen, naar de markt in Sluis. Leden kunnen zelf ideeën inbrengen. Je hoeft niet aan alles mee te doen. We zijn nu met een groep van vijf mensen, iemand uit Schouwen-Duiveland, uit Zuid-Beveland en van Walcheren."

Het is géén datingclub, benadrukt Goossens. ,,Vriendschappen kunnen ontstaan, maar krijg je een relatie, dan stap je uit de vereniging." Begin volgend jaar komt er een eerste bijeenkomst. 

 Voor contact:  pgoossens@zeelandnet.nl

poll

Ik hou van het Zeeuwse meisje

Ik hou van het Zeeuwse meisje

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
219 stemmen