Volledig scherm
© www.littlespoon.nl

Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip

Hoe een gevecht met de vriezer ervoor zorgde dat we deze Chinese pannenkoekjes gevuld met gerookte zalm en hoisindip aten. Ik vertel het je in deze blog. Het gerechtje staat trouwens zo op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag, maar ook om de blits mee te maken als je eters krijgt.

Ik rommelde laatst wat in de vriezer. Dat ging niet van harte. Met een hoop gepuf en gesteun propte ik mijn gekochte boodschappen erin. Een te kleine vriezer, die te vol zit en eigenlijk ontdooid moet worden. Tja, dat werkt gewoon niet samen. Dat hele ontdooien vind ik vreselijk. Het is denk ik al jaren geleden, dus stiekem meer dan nodig. Ik doe nog even alsof er niets aan de hand is. Dat herindeel kwartiertje zorgde er wel voor dat mijn oog viel op de Chinese pannenkoekjes die er nog in lagen. Ik nam me voor om hier snel weer eens iets mee te maken.

Ik vulde ze al eens met eend. Dat was echt zo geweldig lekker. De pannenkoekjes zijn eigenlijk voor Peking eend, maar de vulling die ik vandaag in petto heb voor jullie, werkt ook meer dan uitstekend. Een paar dagen na het geruzie met de diepvries zag ik op Instagram van Bij Loets iets voorbij komen waar ik direct zin in kreeg. Dezelfde pancakes, gevuld met gerookte zalm, komkommer, koriander en een hoisindipje. Ik inspireerde mijn avondmaal er niet op, maar ik aapte het gewoon helemaal na.

Wat ik er zo leuk aan vind is, dat het er allemaal super feestelijk en bijzonder uit ziet. In werkelijkheid valt dat dus reuze mee. Loets rookte zelf haar zalm, maar ik kocht gewoon een stuk warm gerookte zalm. Ongetwijfeld iets minder lekker, maar voor een doordeweekse dag, net wat makkelijker. Je snijdt de komkommer in reepjes, hakt de koriander, maakt het hoissindipje en stoomt de pannenkoekjes. Daarna is het vullen en eten geblazen.

Dit recept past trouwens perfect bij mijn aankomende vakantie. In november ga ik naar Peking(eend) en Hongkong. Wauw, ik vind het zo tof. Ik kan niet wachten tot het zover is!

De Chinese pannenkoekjes koop ik bij de toko. Ze liggen in het vriesvak. Op de website van Albert Heijn zie ik dezelfde trouwens ook staan, dus wie weet ook verkrijgbaar bij de AH waar jij altijd komt. Hoisinsaus is daar trouwens ook te koop.

CHINESE PANNENKOEKJES MET GEROOKTE ZALM EN EEN HOISINDIPJE

VOOR 2 PERSONEN

Dit zit erin:
10 Chinese pannenkoekjes 200 gram warm gerookte zalm, uit elkaar getrokken 1 komkommer, in reepjes Kleine bosje koriander, fijngehakt 1 limoen 4 eetlepels hoisin saus Sesamzaadjes
Dit heb je nodig:
Stomer/stoommandje (of een pan met een zeef en een deksel) Snijplank en mes Koekenpan
Zo maak je het:
Stoom de Chinese pannenkoekjes in het stoommandje. Na een 2/3 minuten haal je ze eruit. Leg op een bord. Klop de hoisin saus, in een bakje, samen met het sap van de limoen tot een dipje. Verhit een koekenpan en bak de sesamzaadjes kort in een droge pan, tot ze bruin kleuren. Leg alle ingrediënten waar je de pannenkoek mee vult op een schaal. Dus de zalm, komkommer en koriander. Zet het op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen pannenkoek vullen. Verdeel er als laatste wat hoisindip en sesamzaadjes over.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

Statushouders zijn een aanwinst voor de arbeidsmarkt

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
869 stemmen