Volledig scherm
© Thinkstock

Carnavalsseizoen is weer begonnen

HULST - De aftrap voor carnaval is gegeven. Afgelopen weekend werd prins carnaval op veel plaatsen gepresenteerd en in Hulst werd ook het carnavalslied gekozen. In een volle tent voor de cafes aan de Grote Markt in Hulst klonk zaterdagavond carnavalsmuziek en waren veel mensen zelfs al verkleed.

Naast het Hulster Bierfestival vond namelijk ook het jaarlijkse carnavalsliedjesfestival van AHC de Vossen plaats. Negen acts zongen en speelden een zelfgeschreven nummer in het carnavalsthema K èn 't van ghin vrimde. Dweilband de Notekrakers ging er met de publieksprijs en de kapellenprijs vandoor, duo Dien en Lien won de juryprijs. Ook maakte prins Carolus 11 (Carlo Emeleer) bekend dat hij dit jaar weer de feestscepter over Hulst zwaait. Naast Carolus verlengden veel carnavalsprinsen hun contract voor weer een jaartje.

Bij de Betekoppen in Sas van Gent en de Lamsoren in Lamswaarde werden de prinsen zaterdag ook feestelijk bekend gemaakt. De Lamsoren presenteerden in café de Koning prins Denniekes I (Denny Colpaert) voor de vierde keer als hoogwaardigheidsbekleder. Het prinsenbal werd als novemberfest gevierd en had een ludiek Duits tintje.

De Betekoppen in Sas van Gent presenteerden na één jaartje prins Barend I (Brian Meesen) een nieuwe prins. Op de traditionele tijd, elf minuten over elf, werd Bennie de Putter als prins Benito voorgesteld. Voor het eerst sinds 1979 heeft Betekoppenstad ook weer een jeugdraad en een jeugdprins, Joep van Hecke.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
1008 stemmen