Cao-akkoord bij Cargill, staking voorbij

SAS VAN GENT De vakbonden en de leiding van voedingsmiddelenproducent Cargill hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor anderhalf jaar. De staking die donderdagavond uitbrak bij onder meer de Cargill-vestiging in Sas van Gent, is daarmee in principe voorbij.

Afgesproken is dat gedurende de looptijd van de cao de lonen met 3,35 procent zullen stijgen. De bonden vroegen ook een verbetering van de ouderenregeling. Die eis is niet ingewilligd. De huidige regeling blijft gehandhaafd. Die houdt in: vanaf het 59ste levensjaar kunnen werknemers ervoor kiezen 80 procent te werken bij doorbetaling van 96 procent van het loon en 100 procent pensioenopbouw.

In Sas van Gent, waar sinds donderdagavond bij de Cargill-vestiging werd gestaakt, verdwijnen van lieverlee de terugkomdagen bij verlof. Nu zijn dat er nog vijf. CNV-onderhandelaar Michiel Wallaard meldt dat er daar jaarlijks één dag vanaf zal gaan, tot er niet één overblijft. Bij de andere Nederlandse Cargill-vestigingen is al geen sprake van terugkomdagen.

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
152 stemmen