Burenhulp Renesse komt niet van de grond

Burenhulp 'Renesse dúrft te vragen' kampt nog met opstartproblemen. Vrijwilligers melden zich wel, maar sinds de oprichting in mei is er nog maar één hulpvraag binnengekomen.

Elodie Kint

Renesse

Het idee van de burenhulp is dat bewoners van Renesse elkaar kunnen helpen met praktische problemen. Zo kan bijvoorbeeld gevraagd worden om medicijnen op te halen bij de apotheek, om mee te gaan naar een doktersafspraak, of om de kinderen op te vangen na school. Vrijwilligers die zich melden, kunnen gekoppeld worden aan de hulpvragers. 

,,Maar we merken dat mensen het lastig vinden om hulp te vragen. Dat is nergens voor nodig", zegt Joke Broekhuis van de dorpsraad. ,,Misschien hebben wij ook wat meer bekendheid nodig en moeten mensen de weg naar ons nog vinden." 

Toch gaat 'Renesse dúrft te vragen' op dezelfde voet verder. Het enige dat verandert, is de nieuwe samenwerking met SMWO Thuiszorg. Broekhuis: ,,Als iemand een structurelere vorm van hulp nodig heeft, kunnen onze vrijwilligers niet helpen. Maar we kunnen wel de eerste contacten leggen met de thuiszorg." 

Mensen die willen helpen of die hulp nodig hebben, kunnen zich melden via renessedurfttevragen@gmail.com. 

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
747 stemmen