Volledig scherm
Overstappen in Roosendaal. © Theo Giele

Boos over nieuwe dienstregeling: 'Reizigers uit Zeeland zijn al zo lang onderweg' (video)

SINT-ANNALAND - De nieuwe dienstregeling van de NS heeft al tot veel reacties geleid. Chantal Hage uit Sint-Annaland plaatste een video op Facebook van de Nederlands Spoorwegen, waarin ze laat zien hoe moeilijk het is om nu over te stappen in Roosendaal.

Het bericht is intussen al 80 keer gedeeld en levert veel reacties op de Facebook-site van de Nederlandse Spoorwegen. De video laat een klein stukje zien van de de overstap in Roosendaal van de intercity Amsterdam Centraal naar de intercity Zwolle. Deze overstap is volgens Chantal zo kort dat hij alleen door hele fitte mensen gemaakt kan worden. De anderen moeten allemaal een half uur wachten op de volgende trein.

De hele boze reactie van Chantal Hage op de Facebook van de Nederlandse Spoorwegen:

Beste NS,

Over het algemeen zijn we (reizigers uit Zeeland en Bergen op Zoom) al best lang bezig om overal te komen. Nu nemen we dat voor lief, maar nu ontstaat er toch wel een behoorlijk probleem. Als je namelijk richting Etten-Leur, Breda, Tilburg of verder moet, is de overstap in Roosendaal van de intercity Amsterdam Centraal naar de intercity Zwolle, jawel 3 volle minuten. Ooh nee, nu vergis ik me, want daar zit het open- en dichtgaan van de treindeuren niet bij. Dus laten we uitgaan van plusminusongeveer met een ruime schatting van 1 minuut en 30 seconden.

Ook al staan we gezamenlijk al te dringen bij de deur van de ene trein, niet iedereen redt het om de andere intercity in te springen voordat de deuren dichtgaan. Het is een soort survival of the fittest. Dat resulteert in hééél veel mensen die teleurgesteld buiten moeten blijven staan, wachtend op de intercity die over een halfuur komt. Dit is geen doen, want nu moet iedereen er rekening mee houden dat de overstap 9 van de 10 keer niet zal lukken.

P.S. Het is voor studenten wel goedkoop, want je OV is gratis en de sportschool niet. Daarvoor toch bedankt! Liefs, Teleurgestelde treinvrienden en -vriendinnen uit Zeeland en Bergen op Zoom Toevoeging: Vergeet niet dat de trein naar Amsterdam Centraal eigenlijk altijd 5 minuten vertraging heeft, dus dan mis je de aansluiting sowieso..

Volledig scherm
Reactie uit West-Brabant op Facebook van Nederlandse Spoorwegen
Volledig scherm
Overstappen in Roosendaal. © Theo Giele

poll

Hoek krijgt terecht nog een kans

Hoek krijgt terecht nog een kans

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
698 stemmen