Volledig scherm
Kaasloempia’s met spicy mayonaise © Littlespoon.nl

Blog: Kaasloempia’s met spicy mayonaise

Deze kaasloempia’s met spicy mayo zijn een nieuwe favoriet voor bij de borrel. Ik deel het recept met je, helemaal onderaan. Eerst vertel ik nog over op vakantie gaan. Hoe ik me voorneem om zonder stress te vertrekken, dat elke keer toch weer mislukt en dat traveling light niet aan mij besteed is.

Elke keer als ik op reis ga neem ik me voor om relaxed de vakantie in te gaan. En van al die keren dat ik het me voorneem, mislukken ze allemaal. Nu ook weer. Terwijl jullie dit lezen zit ik in Beijing. Alle stress is inmiddels van me afgegleden en het is tijd voor pure ontspanning. Dat kan ik gelukkig ook. Het begon een week voor vertrek. Lijstjes maken in mijn telefoon. Wat moet ik nog kopen? Wat moet ik nog doen? En vooral, wat gaat er mee? Tegen mijn reisvriendin An zei ik stoer dat ik het weekend al mijn backpack zou inpakken en de dag voor we weggingen werd een vrije dag.

Kleding

Iedere vrouw herkent zich misschien wel in mijn probleem. Je hebt nooit genoeg kleding. Echt nooit. Elke vakantie koop ik wel weer wat extra stukken waarvan ik denk dat mijn reisgarderobe dan inmiddels compleet is. En toch krijg ik het voor elkaar steeds nieuwe wensen te hebben. De eerste dagen in Beijing zijn niet super warm. Dat vraagt om een dikke hoodie. Je raadt het al, die ik heb ik niet. Of jawel, meerdere zelfs, maar niet degene die ik aan wilde. Hongkong is warm en het ontbrak nog aan leuke spijkershortjes, playsuits, topjes. Alles eigenlijk. Lang leven internet. Ladingen pakketten met kleding werden thuis bezorgd. Wat niet goed was, moest ook weer terug. Nou is retouren niet één van mijn sterkste kanten. Uiteindelijk kwam alles goed en zit mijn backpack nog voller dan daarvoor het geval was. Wat nou traveling light? Daar doe ik niet aan hoor ;-)!

Multitasken

Die dinsdag, die eigenlijk vrij in mijn agenda stond, werkte ik toch. Het was een dag van multitasken, projecten afronden, vooruit werken, campagnes schrijven, de laatste inkopen doen en op het laatste moment nog even mijn haar laten föhnen. In alle hectiek was het zo fijn om even een hoofdmassage te krijgen en met mooie glimmende en stijlen lokken de deur uit te lopen. Als ik de stad in ga, einde van de middag om mijn boodschappen lijstje af te werken, begint het te regenen. Nou, als al het voorgaande stress opleverde, was dit echt mega crisis. Regen en krullend haar was tijdelijk stijl is, gaat echt niet samen. Een paar druppels en er is niets meer van over. Ik liep met een hoofddoek rond mijn haar en een paraplu boven mijn hoofd. Een hoop mensen dachten vast wat een overdreven gedoe. Nou dat kan me niet schelen. Als je haar maar goed zit.

Wakker

De volgende dag ben ik al om vijf uur wakker. De hele ochtend ren ik als een kip zonder kop door het huis. Onze vlucht vertrekt onverwachts drie uur later en weet je? Dit kwam stiekem heel goed uit. Een hartslag van tweehonderd en een knal rode kop. Bepakt en bezakt verlaat ik het huis. Kleding mee voor een wereldreis van twee maanden. Ik ga maar tien dagen. Wat een opluchting als ik dan eindelijk in de trein zit, naar Schiphol met eindbestemming Beijing en Hongkong. Mijn voornemen is om het volgende keer anders te doen, maar of dat me lukt? Dat horen jullie bij de eerst volgende reis in de toekomst.

Borreltijd

Nu over tot de orde van van de dag. Het is voor jullie vast geen geheim meer. En als dat het nog wel is, fluister ik het graag in je oor. Borreltijd is mijn lievelingsmoment van de dag. Dat het einde van de middag overvloeit in de avond onder het genot van wijn en vooral veel lekkere hapjes is fantastisch. Zoals deze kaasloempia’s met spicy mayo. Zo lekker en zo simpel. Probeer het eens uit. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

KAASLOEMPIA’S MET SPICY MAYO
CIRCA 40 LOEMPIA’S Dit zit erin: 5 eetlepels zure mayonaise 1,5 eetlepel sriracha 2 eetlepels zoete chilisaus 40 loempiavellen 600 gram belegen kaas, in dunne frietjes gesneden Dit heb je nodig: Kommetje Lepel Snijplank + mes Frituurpan Zo maak je het: Maak de spicy mayo door de mayonaise, sriracha en zoete chilisaus te mengen in een kommetje. Zet weg. Verwarm de frituur op 180 graden. Leg een stuk kaas op een loempiavel en vouw hem dicht. Achterop het pak van de vellen staat hoe je dit het beste doet. Bak de kaasloempia’s in 2 a 3 minuten licht goudbruin. Bak ze niet te lang, want dan loopt te kaas eruit. TIP! Kies een kaas die goed smelt. Zoals cheddar, jonge of belegen kaas.

Kijk ook op: www.littlespoon.nl

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
1474 stemmen