Bijna bier drinken in Slot Oostende

GOES Het was letterlijk een spektakelstuk, maandag aan de Singelstraat in Goes. Met de nadruk op takel. Met behulp van een telescoopkraan zijn drie enorme stalen gist-lagertanks in Slot Oostende gehesen. En daarmee komt het moment dat er daadwerkelijk bier kan worden gebrouwen in het horecabedrijf in aanbouw een grote stap dichterbij. 

De drie stalen gevaarten arriveerden 's ochtends vroeg per vrachtwagen. De opslagtanks, met een inhoud van 4.000 liter per stuk, zijn vervolgens met de kraan op hun plek gezet.  Een nauwgezet klusje, dat de rest van de dag in beslag nam. Maar hoewel een nieuwe stadsbrouwerij voor Goes uniek is, was het plaatsen van de tanks min of meer een routinekarwei. En het paste allemaal perfect, constateerde ook Martin de Smit. De Smit is de partner van Anita Maas, één van de twee directeuren van Jacoba van Beieren, de BV achter Slot Oostende. Hij is als onderaannemer elke dag op de bouwplaats te vinden. Koud hadden hij en alle bouwvakkers het niet, want er wordt keihard gewerkt. De opening staat voor begin volgend jaar gepland. ,,We kunnen bijna bier gaan drinken", grapte De Smit. Er zijn overigens nog zes gist-lagertanks onderweg, die komen in de bottelarij aan de Wijngaardstraat.  

Een ander inmiddels niet meer weg te denken gezicht in, op en rond Slot Oostende in aanbouw is Charles Linssen. De oud-wethouder van Goes legt als hobbyfotograaf het hele bouwproces vast voor een later te verschijnen boek. Ook bij een 'sleutelmoment'als het plaatsen van de tanks is hij uiteraard aanwezig. Dik ingepakt tegen de kou, want als fotograaf moet je soms even wachten voor het perfecte beeld. Linssen heeft het er graag voor over. ,,Ik vind vooral de details van het vakwerk zo mooi, zei hij tussen de bedrijven door.  ,,Wat hier gebeurt, zie je niet vaak meer. Een steen bijvoorbeeld gaat niet klakkeloos de muur in, maar wordt eerst vier, vijf keer gedraaid."

Er komt dus een boek, maar de herrijzenis van Slot Oostende is ook voor iedereen te volgen op sociale media. De initiatiefnemers kiezen bewust voor dat kijkje achter de schermen, om zo inwoners en anderen deelgenoot te maken van de ontwikkeling van misschien wel het oudste stukje Goes. Om die reden worden er binnenkort een aantal rondleidingen gehouden. Voor mensen die zijn geabonneerd op de nieuwsbrief zijn die in de kerstvakantie, daarna kunnen ook overige belangstellenden zich aanmelden voor een rondje door het complex. Meer informatie volgt via de website www.slotoostende.nl en Facebook, www.facebook.com/slotoostende1        

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
123 stemmen