Volledig scherm
Daan Esser van Kloetinge. archieffoto Willem Mieras

Bij Jaap en Daan Esser stopt het niet bij 500 wedstrijden

KLOETINGE - Jaap en Daan Esser kunnen zaterdag tegen Zuidland gezamenlijk de 500ste competitiewedstrijd voor Kloetinge spelen. Dat is een mijlpaal die geen enkel Kloetings broederpaar de afgelopen dertig jaar heeft gehaald.

Daan speelde de meeste wedstrijden van de twee: 275, Jaap staat op 224. Samen staan ze dus op 499 wedstrijden, waarvan ze er 184 samen in het veld stonden. Zaterdagmiddag kunnen ze op eigen veld tegen Zuidland de barrière van 500 duels doorbreken.

Bij die mijlpaal hoeft het wat de Esser-tweeling betreft niet te blijven. Daan: "We hanteren de laatste jaren drie graadmeters om te bepalen of we doorgaan: 1) plezier, 2) fitheid, 3) speeltijd. We kijken elk afzonderlijk van elkaar of we doorgaan. Maar eerlijk is eerlijk: als de één stopt, valt er voor de ander iets heel belangrijks weg.'' Jaap: "Toen ik geblesseerd was, heb ik getwijfeld. Ik heb op een papiertje de plussen en de minnen gezet. Ik ben blij dat ik ben doorgegaan, want ik voel me fitter dan ik in jaren ben geweest.''

Lees zaterdag uitgebreid in de papieren PZC over de 499 wedstrijden van de Essers bij Kloetinge

Volledig scherm
Jaap Esser © Willem Mieras

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen