Volledig scherm

Bewonder Zeeuwse schatten in het Rijksmuseum met Jan van Damme!


In het Rijksmuseum in Amsterdam wordt de geschiedenis van Nederland in beeld gebracht. Met de in het museum verzamelde kunstschatten wordt het verhaal van de geboorte en groei van het huidige Nederland verteld. Van de Nachtwacht van Rembrandt tot een stuk hout van de kanonneerboot van Jan van Speijk (‘dan liever de lucht in’).


In die duizenden tentoongestelde schilderijen en voorwerpen zit ook het verhaal van Zeeland verborgen. PZC Club nodigt u uit voor een excursie naar de Zeeuwse schatten in het Rijksmuseum. PZC-verslaggever Jan van Damme leidt u langs de objecten, die de geschiedenis van de aan de zee ontworstelde eilanden vertellen. Van de reliekhouder van de op Walcheren vermoorde bisschop Frederik en het haar van de zeehelden Evertsen tot de documentaire van Bert Haanstra over de sluiting van het Veerse Gat. Een boeiende rondleiding door een adembenemend museum.

Zo profiteren abonnees

Abonnees kunnen profiteren door zich in te schrijven voor deze fascinerende dag. Op zaterdag 9 juli om 8:00 uur vertrekt de bus uit Vlissingen, Middelburg (8:15 uur) en Goes (8:45 uur), waarna u om ca. 11:00 uur het Rijksmuseum binnenloopt.

Daar aangekomen begint de rondleiding. De overige tijd kunt u zelf gebruiken om alle wonderen van het museum te ontdekken of wat te eten in het restaurant. De bus vertrekt om 16:00 uur weer vanuit Amsterdam en zet u vervolgens weer af in resp. Goes, Middelburg of Vlissingen.

Prijzen

U als abonnee kunt voor € 49,50 deze dag beleven! Bent u vriend van het Rijksmuseum, heeft u een museumjaarkaart of bent u jonger dan 18 jaar, dan kost deze volledige dag slechts € 32. Als houder van een ING- of CJP-kaart kost het u € 40,75.

Kom ook!

Zorg dat u er snel bij bent, want vol is helaas vol!

Vertrekschema
08.00 uur Vertrek vanaf Vlissingen, Stadhuisplein (Brouwenaarstraat)
08.15 uur Vertrek vanuit Middelburg, ZEP - busparkeerplaats MiniMundi
08.45 uur Vertrek vanuit Goes, NS-busstation
09.05 uur Vertrek vanaf Shell-station Rilland, Valckenisseweg

poll

Ik hou van het Zeeuwse meisje

Ik hou van het Zeeuwse meisje

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
628 stemmen