Beleving sleutelwoord bij VVV en museum in Yerseke

Joeri Wisse
Yerseke

'Beleving'. Dat is waar het meer dan ooit om moet gaan draaien in het oude gemeentehuis van Yerseke, waar het VVV-kantoor en het Oosterscheldemuseum is gevestigd.

Het VVV-kantoor staat op de nominatie om omgebouwd te worden tot 'inspiratiepunt'. Naar voorbeeld van de VVV in Domburg verdwijnt de balie, doen schermen hun intrede en wordt het  personeel omgeschoold tot 'inspiratiemedewerkers'.  Wethouder Izak Vogelaar van de gemeente Reimerswaal juicht de ontwikkelingen toe. ,,Het gaat erom dat bezoekers meer een beleving meekrijgen, zoals dat tegenwoordig heet."

Het kantoor is nog steeds van grote waarde voor de gemeente, die er jaarlijks 20.000 euro aan besteedt. ,,Ook omdat het is gekoppeld aan het museum, dat daardoor niet altijd bemand hoeft te worden door vrijwilligers", aldus Vogelaar. Bij het Oosterscheldemuseum wordt 'beleving' ook steeds belangrijker. ,,Voor de uitbreidingsplannen kijken we of een professionaliseringsslag kunnen maken. Een groep vanuit het museumbestuur, de gemeente en SCEZ (Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, red) gaat hier binnenkort mee aan de slag." Eerdere botsingen tussen museumbestuur en gemeente zijn wat Vogelaar betreft inmiddels uitgesproken.

poll

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

Verschillen tussen jongens en meisjes mogen best zichtbaar blijven

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
597 stemmen