Bax-shop pakt bronzen FD Gazelle

Frank Balkenende

Goes Zeeland heeft dit jaar weinig eremetaal gepakt bij de uitreiking van de FD Gazelles voor snelgroeiende bedrijven. Alleen Bax-shop, webwinkel in muziekapparatuur, kreeg gisterenmiddag in Eindhoven een Bronzen Gazelle.

Vorig jaar pakte Bax-shop uit Goes zijn zesde Gouden Gazelle. Ook was er toen goud voor leverancier van reanimatieapparatuur Medisol in Middelburg en vishandel Mike de Houck in Breskens. Dit keer is er alleen brons voor Bax-shop, met een omzetgroei van 92 procent over  de periode 2013-2015. Bax doet mee enkele jaren mee in de categorie grote bedrijven.

Zeeland oogst zeven Gazellen, waarvan zes 'gewone'. In de categorie grote bedrijven is dat naast Bax-shop uitzend- en detacheringsbureau Humares Holding in Vlissingen (22 procent omzetgroei). Bij de middelgrote bedrijven Smulders Textiel BV  (plus 134 procent) en VKP BV (77 procent) in Kapelle en Medisol BV (75 procent) in Middelburg dat vorig jaar nog zijn vierde Gouden Gazelle pakte. 

In de categorie kleine bedrijven zijn er FD Gazellen voor de online-drogisterijwinkel Drogist.nl VOF (249 procent omzetgroei) en juridisch dienstverlener Letselverhalen BV (193 procent groei) in Terneuzen. Gouden Gazelle-winnaar van 2015, vishandel Mike de Houck, valt buiten de prijzen.

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieele Dagblad en Company.info uitreiken aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Gisteren werden in  Eindhoven de Gouden Gazellen voor Zuid-Nederland bekendgemaakt. Zeeland is daarbij ingedeeld.

poll

Ik heb ook wel eens gepest

Ik heb ook wel eens gepest

  • Eens (42%)
  • Oneens (58%)
351 stemmen