Volledig scherm
Een man uit Oostburg belandde woensdagavond rond 23.00 uur met zijn auto in de sloot, maar seinde de politie pas de volgende dag in. © Politieteam Oosterscheldebekken

Auto in de sloot langs A58, bestuurder spoorloos

HEINKENSZAND - De auto die donderdagochtend in een sloot langs de A58 bij Heinkenszand werd gevonden, lag daar al sinds woensdagavond.

Dat verklaart de 29-jarige bestuurder uit Oostburg tegenover de politie. Hulpdiensten, waaronder een duikploeg, zochten daardoor donderdagochtend tevergeefs in het water naar de bestuurder en eventuele inzittenden.

De eigenaar van de auto was woensdagavond rond 23.00 uur met zijn voertuig in de sloot beland en besloot pas de volgende dag de politie in te seinen. De man krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van een ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Door het ongeval ontstond een file vanaf Heinkenszand richting Goes. De snelweg is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer, zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden doen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld.

Kentekenplaat

De hulpdiensten waren donderdagochtend massaal uitgerukt om de man te traceren. Surveillerende agenten kregen rond 07.30 uur de melding om naar de personenauto te gaan die naast de A58 in het water lag. Ter plekke bleek dat er inderdaad een personenauto in de sloot lag, het water stond tot aan het dashboard. Ook de brandweer, ambulances en Rijkswaterstaat kwamen naar de plaats van het ongeval. Een duiker van de brandweer is in en onder het voertuig op zoek geweest naar eventuele slachtoffers, die werden niet aangetroffen. Wel vond de duiker een kentekenplaat.

Toen de agenten contact zochten met de tenaamgestelde van de auto, bleek dat die zijn auto de avond ervoor de sloot in had gereden. Hij verklaarde dat hij woensdagavond met zijn auto van de weg was geraakt en in het water terecht was gekomen. Hij zou donderdagochtend de politie wel hebben gebeld om hen van het ongeval te vertellen.

Volledig scherm
Auto in de sloot naast de A58. © Politieteam Oosterscheldebekken
Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

poll

Ik wil nooit een automaat

Ik wil nooit een automaat

  • Eens (24%)
  • Oneens (76%)
49 stemmen