Volledig scherm
Vrijwilliger aan het werk. © Boswachters Aan Zee

Ambassadeurs van Staatsbosbeheer

Duizenden mensen zetten zich vrijwillig in voor Staatsbosbeheer. Zonder hen zouden wij onze diensten en producten niet kunnen aanbieden. En ze zijn een belangrijke schakel in ons contact met de bezoekers en omwonenden van onze gebieden. Dat maakt hen onmisbaar voor ons.

Ambassadeurs
Vrijwilligers zijn onze ambassadeurs in de samenleving. Ze vertellen de verhalen over onze natuurgebieden aan schoolklassen, gezinnen en natuurliefhebbers; ze organiseren en begeleiden activiteiten en geven voorlichting. Maar ze helpen ook mee in het beheer van de terreinen. Ze verrichten snoei- en onderhoudswerkzaamheden en inventariseren en monitoren populaties vogels, vlinders en planten in een gebied. Bovendien helpen ze mee om onze organisatie draaiende te houden. Ze zijn onze gastvrouwen en gastheren in buitencentra en verrichten administratieve werkzaamheden op kantoor.

Ogen en oren
En minstens zo belangrijk: vrijwilligers zijn onze ogen en oren in het contact met burgers en bedrijven. Zij horen wat er speelt en welke vragen en dilemma’s er leven onder onze bezoekers en welke goede ideeën zij hebben voor onze terreinen. We zijn trots op onze vrijwilligers en ondersteunen hen zo goed mogelijk om hun passie voor natuur in te zetten en te delen met de bezoekers van onze terreinen.

Vacatures
Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers voor natuurgebied Braakman in Zeeuws-Vlaanderen. We zoeken mensen die de boswachter willen ondersteunen bij het beheer van het gebied, bij taken rondom informatieboerderij De Braakman of bij het geven van excursies.

1. Vrijwilligers beheer
Vind je het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken en ben je graag buiten? Meld je dan aan als vrijwilliger beheer. De werkzaamheden zijn zeer divers en seizoensafhankelijk, van snoeien en zagen tot onderhoud van paden en bebording.

Wat vragen we van je?
• Je vindt het leuk om samen met anderen te werken, maar ook om klussen zelfstandig uit te voeren.
• Je bent minimaal 4x per jaar beschikbaar.
• Werken in het beheer kan fysiek soms zwaar zijn en vraagt om een redelijke conditie. Je bepaalt uiteraard zelf het tempo en de intensiteit van het werk.
• Je woont bij voorkeur in de omgeving van Biervliet.

2. Vrijwilligers informatieboerderij
Ben je gastvrij en servicegericht? En deel je graag je kennis van de omgeving? Meld je dan aan als baliemedewerker voor de Braakmanboerderij. Tot je taken horen het openen en afsluiten van dit informatiecentrum, het ontvangen van bezoekers en de verkoop van artikelen en snacks.

Wat vragen we van je?
• Je vindt het leuk om samen met anderen te werken maar ook om klussen zelfstandig uit te voeren.
• Je bent minimaal 4x per jaar beschikbaar.
• Je woont bij voorkeur in Biervliet of een van de omliggende dorpen.

3. Vrijwilligers natuurgids
Vind je het leuk om je natuurkennis te delen en ben je graag buiten? Meld je dan aan als natuurgids. De werkzaamheden zijn zeer divers en seizoensafhankelijk en betreffen zowel excursies op vooraf vastgestelde data als voor groepen op afspraak.

Wat vragen we van je?
• Je hebt enige kennis van de natuur in het algemeen en van natuurgebied Braakman.
• Je vindt het leuk om verhalen te vertellen en natuurweetjes te delen.
• Je weet mensen te boeien en van de excursie een leuke beleving voor jong en oud te maken.
• Je bent minimaal 4x per jaar beschikbaar.
• Je woont bij voorkeur in de omgeving van Biervliet.

Waar is het?
Natuurgebied Braakman ligt tussen Hoek en Biervliet in Zeeuws-Vlaanderen. Een 500 hectare groot bos om te spelen, sporten, fietsen, samen te picknicken, een rondje te wandelen of lekker met elkaar te kletsen.

Wat bieden wij?
We bieden een inspirerende creatieve werkomgeving met leuke collega’s en aandacht voor een goede sfeer. Je ontvangt vrijwilligerskleding en een kleine onkostenvergoeding en bent uiteraard verzekerd tijdens je klussen die je voor Staatsbosbeheer uitvoert. Ook kun je deelnemen aan excursies en opleidingen die nodig zijn om het werk beter uit te voeren. Verder krijg je van ons een abonnement op ons kwartaalblad Naarbuiten en het vrijwilligersblad Veldpost. En we organiseren 1x per jaar een vrijwilligersuitje.

Interesse?
Neem dan contact op met boswachter Erik Schram via T 06-12988432 of mail naar e.schram@staatsbosbeheer.nl. Vermeld in je mail in welke vrijwilligersfunctie je geïnteresseerd bent.

Kijk ook op: boswachtersaanzee.wordpress.com.

Volledig scherm
Vrijwilligers zijn aan het werk met de boswachter. © Boswachters Aan Zee

poll

Geef alle kinderen gratis zwemles

Geef alle kinderen gratis zwemles

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
1328 stemmen