Al duizend handtekeningen voor terugkeer autoveer

BRESKENS Al meer duizend kiesgerechtigde Zeeuwen hebben kenbaar gemaakt dat ze een Zeeuws breed referendum willen over de terugkeer van een autoveerverbinding tussen Breskens en Vlissingen. Ze hebben een petitie getekend voor zo'n referendum.

Suzan Boersma, voorzitter van de dorpsraad Breskens, heeft dit vandaag laten weten. De dorpsraad en ondernemers in Breskens hebben het initiatief genomen voor de handtekeningenactie die tot nu toe vooral in Breskens en omstreken is gevoerd.

Met duizend handtekeningen is een eerste mijlpaal bereikt. Daarmee kan bij de provincie een inleidend verzoek worden gedaan voor het houden van een referendum. Zesduizend zijn er nodig voor een definitief verzoek. Boersma verwacht dat dit aantal haalbaar is.

Als de zesduizend 5 december binnen zijn, is het mogelijk met de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 het referendum te houden; als het provinciebestuur daarmee instemt.

Het idee voor herstel van een autoveer is gebaseerd op een plan van Bressiaander Sebastiaan Keijmel. Hij heeft berekend dat het veer aanzienlijk goedkoper kan worden geëxploiteerd als er tweedehands, energiezuinigere autoveerschepen worden ingezet.

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
109 stemmen