Aanbouw Hoornbeeck College komt van de grond

GOES - Na een aantal tegenslagen die de boel flink hebben vertraagd, gaat de bouw van het vernieuwde Hoornbeeck College in Goes donderdag officieel van start. Maar de eerste ontwikkelingen zijn al een tijdje zichtbaar.

De drie woningen die de school had opgekocht aan de zuidkant van de Van Dusseldorpstraat zijn gesloopt, de kavels zijn bouwklaar gemaakt en de fundering voor de aanbouw ligt erin. ,,Vanaf nu gaan we de lucht in”, zegt locatiedirecteur Evert Timmerman stralend.

De Goese vestiging van de instelling voor reformatorisch middelbaar beroepsonderwijs is al jaren op zoek naar een oplossing voor het tekort aan lokalen. ,,We begonnen dertien jaar geleden met een gebouw waar vierhonderd leerlingen in terecht konden. Na vijf jaar groeiden we al uit ons jasje. De school telt inmiddels ruim zevenhonderd studenten”, aldus Timmerman.

Een deel daarvan kon tijdelijk terecht in de oude Wilhelminaschool aan de Lijnbaan, vlakbij het station. Dat bood letterlijk en figuurlijk wat ruimte om tot een definitieve oplossing te komen. Zo’n tweehonderd studenten volgen hun lessen daar, voornamelijk van opleidingen in de categorie Economie en Handel. Maar het huurcontract loopt na dit schooljaar af.

Van alle opties die op tafel zijn gekomen, vond Timmerman uitbreiding van het huidige gebouw de beste. Hij vindt het belangrijk om alle studenten onder één dak te hebben. ,,Er zitten in verhouding meer jongens op de economische opleidingen en meer meiden op de opleidingen in de gezondheidssector. Sowieso denken leerlingen van de verschillende richtingen anders. Een beetje kruisbestuiving leek me wel gezond. Bovendien is het efficiënter, omdat leraren en leerlingen niet meer hoeven te pendelen tussen twee locaties.”

De school wordt twee keer zo groot. De aanbouw komt haaks op het bestaande deel, aan de kant van de rotonde. Waar vroeger de hoofdingang zat, komt nu een grote aula. Timmermans: ,,Dat wordt het hart van de school, de verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte.” In het nieuwe deel komen onder meer drie lokalen voor de gezondheidszorg, met ‘de neusjes van de zalm op het gebied van ziekenhuissimulaties’. Ook wil de directeur de veranderingen aangrijpen om bijvoorbeeld voor draadloos internet te zorgen in het hele gebouw.

Als alles meezit, worden de werkzaamheden in de zomer van 2017 afgerond en kunnen studenten het nieuwe schooljaar beginnen in hun nieuwe school.

Lees het hele artikel op woensdag 30 november in de Bevelandse editie van de PZC. 

---------------------------------------------------------------------

Er zijn foto's gemaakt door Mechteld Jansen. Ik stuur ook nog wat WeTransferbestanden door van de directeur. 

poll

Ik vind het niet erg om in de file te staan

Ik vind het niet erg om in de file te staan

  • Eens (16%)
  • Oneens (84%)
148 stemmen