55-jarige Vogelpiek zit er warmpjes bij

Edy de Witte

Vogelwaarde 

Als prins Peet trok hij zeventien jaar de kar van het carnaval in Vogelwaarde. In 2013 droeg hij de scepter over aan prins Lodewijk (Angelo van Gimst), maar Peter Dobbelaar bleef als voorzitter de Vogelpiek trouw. Zaterdagavond bij de viering van het 55-jarig bestaan van de Vogelpiek, een veelvoud van het zottengetal 11, liet hij zien het nog lang niet verleerd te hebben.

Dobbelaar zette met prins Lodewijk en de leden van de Raad van Elf in zijn kielzog direct de toon voor een spetterende jubileumviering. Voorop in polonaise trok hij als als eerste slingerend door de grote zaal van het Dorpscentrum. Het duurt nog even voor het weer carnaval is, maar Vogelwaarde nam alvast een voorproefje, met acht regionale carnavalsstichtingen , diverse wagenbouwersgroepen en twee dweilbands. Feestact de Snollebollekes deed er met de hit Springen Nondeju nog een schepje bovenop.

,, Kijk dit is een feest zoals het in Vogelwaarde met carnaval gevierd wordt”, zei Dobbelaar (53). ,, Als prins vond ik het na zeventien jaar welletjes, maar stoppen bij de Vogelpiek kwam geen moment bij me op.  Carnaval is gewoon een stukje van mijn leven. Het geeft ontspanning, de sociale contacten varen er wel bij én het is leutig”.

De Vogelpiek zit er op de 55ste verjaardag met veertig leden warmpjes bij. ,, Daar kunnen veel carnavalsstichtingen jaloers op zijn'',  vulde secretaris Ruud de Klerk zijn voorzitter aan. ,,Vanuit het ledenbestand presenteren we ons met een zeer jonge Raad van Elf, met wijze 'oudjes' op de achtergrond.''

Tegen de gewoonte van een jubileumviering in kregen de meefeestende prinsen zaterdag geen spreektijd. Dobbelaar: ,, Wij zijn hier om te hossen, springen en flink uit ons dak te gaan.'' Zo gaat het er straks ook weer aan toe als tijdens carnaval zo'n 2500 jongeren in een grote tent aan de Bossestraat het Vogelpiek-leutfeest vieren. Vogelwaarde is dan hét centrum van het carnaval in Zeeuws-Vlaanderen.

poll

Ik hou van het Zeeuwse meisje

Ik hou van het Zeeuwse meisje

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
219 stemmen