Volledig scherm
Oesters

10 x oesters eten in Zeeland

Ben je dol op oesters en wil je die ergens eten? Ik zet 10 x oesters eten in Zeeland voor je op een rijtje. Maandag opende het Nederlandse oesterseizoen. Dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van de Zeeuwse creuses en Zeeuwse platte oesters. Ik maakte de oesters pas voor het eerste open en dat vond ik stiekem best een beetje spannend. De lekkere recepten die ik er mee maakte, deel ik snel. Die dag opende ik er gelijk een paar dozijn, dus dat spannende is er inmiddels wel vanaf. Heb je zin in oesters, maar niet thuis? Liever bij een leuk restaurant? Ik zet tien adressen voor je op een rij waar je dit feestelijke schelpdier eet.

Het grootste deel van de adressen heb ik trouwens al zelf bezocht. Een aantal staan nog op mijn wensenlijstje, dus daar lees je zeker nog over op Little Spoon. Voor nu link ik je naar hun eigen website en niet naar een blog.

De restaurants staan op willekeurige volgorde!

1. ZEE/LAND/ZILT IN YERSEKE

Tja, met een locatie boven op de oesterputten mag Zee/Land/Zilt natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In dit nieuwe restaurant van Edwin Vinke at ik de lekkerste fruits de mer ooit. Ook voor oesters zit je hier goed. Naturel, of met verschillende bereidingen en vinaigrettes. Dit combinatie met het prachtige uitzicht en de toffe inrichting, maakt het een plek waar je zeker een keer gegeten moet hebben.
Hier lees je meer over Zee/Land/Zilt.

2. DE VISBAR IN DOMBURG

Alles wat ik belangrijk vind aan een avondje uit eten maakt De Visbar waar. De naam zegt het al, een menukaart met heel veel lekkers uit de zee. Je proeft verschillende soorten oester. Combineer dat dan lekker met een glas bubbels. Bij De Visbar eet je trouwens de allerlekkerste sushi, vind ik dan.
Hier lees je meer over De Visbar.

3. DE GOUDEN BOCK IN MIDDELBURG

Een liefhebber van lekker en goed eten, voelt zich thuis bij De Gouden Bock. Eerlijke en kraakverse ingrediënten. Veelal biologische en uit het seizoen. Zodra het oesterseizoen opent slurp je bij dit restaurant op het Middelburgse Damplein ook Zeeuwse platte. Ik ben fan! Oh en dat alles zelfgemaakt wordt, van zuurdesem tot pasta en van taart tot de ham, maakt mij een gelukkig mens.
Hier lees je meer over De Gouden Bock.

4. DE VLUCHTHAVEN IN BRUINISSE

Als je dit eind september leest, heb je nog een paar dagen om bij de restaurant aan de Zijpe in Bruinisse te eten. Anders is het helaas wachten tot maart 2017. Vorig jaar at ik hier verrukkelijke gegratineerde oesters, samen met scheermessen van de houtskoolgrill en schelpjes met tomaat en basilicum. Dit is een plek waar je komt en eigenlijk niet meer weg wil. Eén van mijn favoriete restaurants om in de zomermaanden te genieten van lekkers uit de zee.
Hier lees je meer over De Vluchthaven.

5. BASALT IN MIDDELBURG

Dit restaurant opende nog niet zo lang geleden haar deuren. Op een super toffe plek, namelijk in de Sint Janstraat in Middelburg. Op de kaart staan veel gerechten met vis en schaal- en schelpdieren. De nieuwe menukaart gaat half oktober in en daar staan ze op hoor, de Zeeuwse oesters.
Hier lees je meer over Basalt.

6. ZEEUWS MOSSELHUIS IN WESTKAPELLE

Onderaan de dijk in Westkapelle vind je het Zeeuws Mosselhuis. Een restaurant waar je allerlei lekkers uit de zee eet. Een mooie locatie en heerlijke wijnen, maakt het voor mij compleet. Dit is ook een plek voor plateaus met oesters. Combineert dat dan met een palet vol andere schaal- en schelpdieren. Heerlijk!
Hier lees je meer over het Zeeuws Mosselhuis

Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle

7. CAFÉ DE BIET IN ZIERIKZEE

Dit is een bruin café naar mijn hart. Sfeervol en laagdrempelig, Hier voelt als thuis, je eigen huiskamer. De standaard cafehap slaan ze hier over. Of serveren ze zo dat het toch een bijzonder gerecht is. Hier borrel je met bitterballen, een bieterbal of rundvleesballen van Oma Bob, maar ook met een plateau oesters. Geweldig toch?
Hier lees je meer over Café de Biet

8. RESTAURANT HEMINGWAY IN BERGEN OP ZOOM

Hier speel ik een beetje vals. Restaurant Hemingway vind je op de Markt in Bergen op Zoom en natuurlijk niet in een Zeeuwse stad. Omdat chefkok Sander ook veel met Zeeuwse producten kookt en ze dol zijn op alles uit de Oosterschelde, vond ik toch dat Hemingway een plaatsje verdiende in dit rijtje. De oesters worden bewaard in de lobsterbox. Hier wordt de natuurlijk leefomgeving van kreeften en oesters nagebootst.
Lees hier meer over Restaurant Hemingway.

9. DE OESTERIJ IN YERSEKE

Deze plek staat heel hoog op mijn verlanglijstje. De Oesterij is een restaurant bovenop de oesterputten in Yerseke, maar een stuk laagdrempeliger dan Zee/Land/Zilt. Je kunt hier niet alleen oesters eten, maar ook meenemen voor thuis of een rondleiding door de oesterputten krijgen. Dat klinkt toch goed? Dit lijkt me geweldig voor een zondagmiddag.
Lees hier meer over De Oesterij.

10. OESTER & SOJA

Tijdens Foodielicious nam ik er al een kijkje, maar ik heb er nog nooit een hele avond getafeld. Met oesters vooraf natuurlijk. Dat staat wel op de planning voor binnenkort. De menukaart is veelbelovend. Schaal- en schelpdieren met een oosterse draai. Daar ben ik dol op. Daarom vond ik dat Oester & Soja alvast een plekje verdiende in mijn lijst met 10 x oesters eten in Zeeland.

Ik realiseer met dat dit lijstje natuurlijk helemaal niet compleet is. Daarom ben ik benieuwd waar jij het liefste oesters eet? En welke plek mist er nog op mijn lijstje, maar moet er eigenlijk wel op? Let me know!

Meer op www.littlespoon.nl

poll

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

Wie of wat Zwarte Piet is, maakt mij geen bal uit

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1231 stemmen