Volledig scherm
Robert Zwinkels krijgt rood van Jeroen Manschot. © BSR_AGENCY/Soccrates

Zwinkels moet één duel brommen na ‘VAR-rood’

ADO Den Haag moet het tegen NAC Breda doen zonder Robert Zwinkels. De doelman werd na zijn rode kaart tegen VVV-Venlo, toen hij op het been ging staan van Peniel Mlapa. Scheidsrechter Jeroen Manschot kwam tot de beslissing na overleg met de video-arbitrage.

,,Het was niet bewust, maar wel lelijk om te zien’', zei Zwinkels bij FOX Sports. ,,Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter mij hiervoor de rode kaart geeft. Het was slimmer geweest een stapje extra naar voren te doen. Maar, nogmaals, het was absoluut niet mijn intentie die jongen pijn te doen.’’

El Allouchi 

De onbesuisde actie van Mounir El Allouchi is niet zonder gevolgen gebleven. De middenvelder is voor drie wedstrijden geschorst waarvan één voorwaardelijk. Effectief bedraagt de straf voor de NAC-middenvelder twee duels. 

El Allouchi mist daardoor de duels met ADO Den Haag (thuis) en De Graafschap (uit). Zondag werd hij vijf minuten voor tijd door scheidsrechter Björn Kuipers met rood van het veld gestuurd nadat hij zijn voet op de achillespees van David Crowley zette. Na afloop gaf hij zijn fout ruiterlijk toe en zei hij erbij dat er van opzet geen sprake was. De openbaar aanklager heeft geen clementie getoond en de speler voor twee weken naar de tribune verwezen. El Allouchi gaat niet in beroep tegen de opgelegde schorsing.