Volledig scherm
Joël Zwarts in duel. © BSR Agency

Zwarts helpt Excelsior met twee doelpunten langs Jong FC Utrecht

Het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is goed begonnen voor Excelsior. In eigen huis rekende de ploeg van Ricardo Moniz met 2-0 af met Jong FC Utrecht. Joël Zwarts was met twee doelpunten de grote man aan de kant van de Kralingers.

Hoofdrol Zwarts

Excelsior wist de selectie ondanks de degradatie uit de eredivisie redelijk bij elkaar te houden. De Kralingers zagen sterkhouders als Jerdy Schouten (Bologna), Ryan Koolwijk (AS Trencin), Jurgen Mattheij (Sparta) en Marcus Edwards (gehuurd van Tottenham Hotspur) vertrekken, maar wist zich ook met meerdere spelers te versterken. Vier van hen kregen tegen Jong Utrecht direct een basisplaats van trainer Ricardo Moniz, die zijn contract met een jaar verlengde.

Met aanvoerder Sander Fischer, Joël Zwarts, Ahmad Mendes Moreira en Thomas Verhaar begon Excelsior sterk aan het duel. Een week geleden ging Excelsior in een vriendschappelijk duel met FC Den Bosch nog hard onderuit (1-4), maar daar was zaterdagavond weinig van terug te zien. Ondanks een legio kansen gingen beide ploegen met de brilstand op het scorebord rusten.

Na iets meer dan een uur spelen zette nieuwkomer Zwarts Excelsior op voorsprong. De door Feyenoord weggestuurde aanvaller zorgde tien minuten later voor de beslissing in de wedstrijd door de 2-0 binnen te schuiven. Tien minuten voor tijd werd de 'man of the match’ naar de kant gehaald en zag hij de overwinning niet meer in gevaar komen. 

Stapje terug

Excelsior moest na vijf seizoenen eredivisie noodgedwongen een stap terug doen. NAC Breda en De Graafschap, de andere degradanten, kwamen vrijdagavond al in actie. NAC won met 0-2 in en van FC Dordrecht, De Graafschap won thuis met 2-0 van Cambuur.

Volledig scherm
Joël Zwarts werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. © BSR Agency