Boudewijn Zenden en Ernest Faber.
Volledig scherm
Boudewijn Zenden en Ernest Faber. © Jeroen Putmans

Zenden definitief assistent-trainer van Faber bij PSV

Boudewijn Zenden wordt definitief assistent-trainer van Ernest Faber bij PSV. De oud-international was voor de winterstop al enkele wedstrijden aanwezig als assistent van Faber en heeft nu besloten die functie fulltime te vervullen.

,,Hij gaat ook tijdens wedstrijden op de bank plaatsnemen’’, licht technisch manager John de Jong toe op de site van de Eindhovense club. ,,Boudewijn is vanaf heden voltijds lid van de staf en daar zijn we blij mee.’’

Faber volgde half december de ontslagen Mark van Bommel op als hoofdcoach bij PSV en is tot het einde van het seizoen aangesteld. Hij nam eerder al Adil Ramzi als assistent en wilde ook graag Zenden erbij. ,,Hij loopt al heel wat jaren in het topvoetbal mee. Eerst als speler, vervolgens in een ondersteunende rol als assistent-coach of specialistisch trainer. Ik ben er erg blij mee dat hij bereid is om zijn werkzaamheden nu uit te breiden.”

Zenden speelde onder meer bij PSV, FC Barcelona, Chelsea, Liverpool, Olympique Marseille en kwam 54 keer uit voor Oranje. Hij was de voorbije jaren steeds enkele trainingsdagen in de week werkzaam bij de A-selectie van PSV. Op verzoek van Faber en technisch manager De Jong accepteert hij nu een prominentere rol.

Naast Ramzi en Zenden kan Faber tijdens de trainingen ook enkele dagen per week rekenen op de ondersteuning van René Eijkelkamp. Oud-bondscoach Guus Hiddink is als adviseur aan de technische staf verbonden.