Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
0

Willem II loopt zich stuk op Zwolse muur

Willem II moet wennen aan z’n nieuwe status van subtopper. De kleinere clubs komen voor een punt naar Tilburg. Dat lukte na Fortuna Sittard ook PEC Zwolle. Beide keren werd het 0-0.

Volledig scherm
© BSR Agency

De Tricolores begonnen, zonder de geblesseerde Bart Nieuwkoop en met Miquel Nelom in de ploeg, vol passie aan de wedstrijd. Nelom gaf direct een prima steekpass op Köhlert, die met zijn lage voorzet net geen medespeler kon bereiken. Maar de Tilburgse storm luwde snel, PEC kroop steeds meer uit z’n schulp en kreeg kansen bij een paar counters.

Tussendoor was Köhlert nog een keer dicht bij de openingstreffer, maar met zijn lepe boogballetje kon hij keeper Michael Zetterer net niet verschalken. De grootste kans was voor Mike Trésor Ndayishimiye, die de de bal met een gelukje voor zijn voeten kreeg maar wild over schoot.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - PEC (Premium)


Kort na rust, waarin Nelom was vervangen door Damil Dankerlui, ontsnapte Willem II aan een achterstand toen Mustafa Saymak de bal na een corner van PEC net niet de goede richting op wist te krijgen. En even later plofte een door Holmén van richting veranderd schot maar net naast het doel van Wellenreuther.

Willem II stichtte in de 64ste minuut weer gevaar. Was het een schot of een voorzet van Ndayishimiye? Dries Saddiki kwam in ieder geval centimeters tekort om de bal binnen te werken.

Maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Zo was er na een overtreding van Jordens Peters een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Die belandde in de muur, de rebound naast. Even later moest Damil Dankerlui de bal uit de doelmond trappen om een tegentreffer te voorkomen.

Tien minuten voor tijd werd de doorbrekende Nunnely even vastgehouden door Thomas Lam, die daarvoor de rode kaart kreeg. De vrije trap leverde niets op voor Willem II, dat het slotoffensief wel met een mannetje mocht uitvoeren. Maar dat leverde nauwelijks kansen op, zodat Willem II genoegen moest nemen met een schamel punt.

Met het ene punt komt Willem II op gelijke hoogte met Feyenoord, maar het moet de Rotterdammers op basis van doelsaldo voor laten gaan.

Volledig scherm
© BSR Agency