Steven Berghuis scoort tijdens de legendarische Klassieker in januari 2019 (6-2).
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Berghuis scoort tijdens de legendarische Klassieker in januari 2019 (6-2). © Pim Ras Fotografie

We kunnen best wel even zonder Feyenoord - Ajax

VideoHet meest aansprekende duel van de eredivisie, een week geleden telden we nog likkebaardend af. De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zou vandaag worden gespeeld. Maar nu is corona veel belangrijker.

Door Mikos Gouka

Iets meer dan een week geleden in de Brasserie van Feyenoord. De clubiconen Wim Jansen (73), Rinus Israel (78) en Gerard Meijer (84), vrolijk keuvelend aan een tafeltje bij het raam, achter een kop koffie. Het coronavirus waarde wel al rond in Nederland, maar toch vooral in Brabant en Limburg? Het ging aan die tafel in de Kuip ongetwijfeld over de komende klassieker die vandaag in de Kuip gespeeld had moeten worden. Had moeten worden...

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.