Volledig scherm
VVV sloeg na rust toe tegen RKC. © BSR Agency
3
EINDE
1
  • Elia Soriano 51'
  • Johnatan Opoku 61'
  • Peter van Ooijen 87'
  • Hannes Delcroix 11'

VVV buigt na rust achterstand om in overwinning tegen RKC

VVV Venlo is goed aan het nieuwe seizoen begonnen. In de eerste helft had de ploeg van Robert Maaskant niets in te brengen tegen RKC Waalwijk, maar in de tweede helft werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning.

Terugkeer van Maaskant

Het was een duel tussen de ervaren trainer (Maaskant) en de eredivisie-debutant (Fred Grim). In de eerste helft was er nauwelijks iets te merken van dat verschil, want de ploeg van Grim begon sterk. Na een ietwat treuzelachtig begin zette de enige RKC-aanwinst Hannes Delcroix met een harde kopbal zijn nieuwe ploeg op voorsprong. In het restant van de eerste helft kreeg Jonathan Opoku een grote kans op de gelijkmaker, maar verzuimde vooral Mario Bilate om de voorsprong te vergroten. 

Na de rust keerde VVV als herboren terug. Ongetwijfeld had Maaskant een donderspeech gegeven, want in werkelijk niets waren de Venlonaren te herkennen aan de ploeg van de eerste helft. Met een geplaatst schot zette de Italiaanse sprint Elia Soriano zijn nieuwe werkgever op 1-1, waarna VVV een strafschop kreeg toegekend na een overtreding van keeper Etienne Vaessen op Haji Wright. Opoku benutte het buitenkansje en tekende voor de 2-1.

Gedeeld koploper

RKC slaagde er niet meer in om er voetballend uit te komen en zag Peter van Ooijen in de 88ste minuut de beslissende 3-1 erin schieten. Van zo'n 20 meter afstand schoot de middenvelder op prachtige wijze de bal achter Vaessen en zorgde hij ervoor dat VVV voorlopig samen met Willem II aan kop gaat in de eredivisie.

,,Het was niet goed van onze kant", blikt Maaskant voor de camera van FOX Sports terug op de eerste helft. ,,RKC heeft een makkelijk voetballende ploeg als je zoveel ruimte geeft, daar waren we niet tevreden over. In de rust hebben we wat dingen benoemd en ik vond dat het in de tweede helft al een stuk beter was", legt hij uit. Op de vraag of hij in de rust een donderspeech heeft gegeven: "Het was geen donderspeech, maar wel heel direct. Gelukkig kunnen de spelers daar goed tegen.”

Volledig scherm
Robert Maaskant zag zijn ploeg een sterke tweede helft spelen. © BSR Agency
Volledig scherm
Fred Grim hoopt nog op versterkingen. © BSR Agency
Volledig scherm
Elia Soriano juicht. © BSR Agency
Volledig scherm
Het moment dat Wright wordt neergehaald door Vaessen. © BSR Agency
  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.