Volledig scherm
© ANP Kippa

VVCS-baas Levchenko: Vrijwel onmogelijk om voor 3 augustus klaar te zijn

Evgeniy Levchenko denkt dat het vrijwel onmogelijk is om de competitie in ere- en eerste divisie vanaf medio juni uit te laten spelen en op 3 augustus te laten eindigen. ,,De spelers zijn over het algemeen best bereid. Maar natuurlijk moet hun gezondheid gegarandeerd zijn. Dat staat voorop”, zegt de voorzitter van spelersvakbond VVCS.

Hij voegt er meteen een voorwaarde aan toe. ,,Als de competitie op 3 augustus af zou lopen, moeten de spelers fatsoenlijk de gelegenheid krijgen om op vakantie te gaan. Ze moeten uitgerust aan een nieuw seizoen kunnen beginnen. Wij zullen niet accepteren dat de huidige periode zonder groepstrainingen als vakantieperiode gezien wordt. De spelers werken, net zoals zo velen, op dit moment van huis uit. Met de druk van een EK en Olympische Spelen aan het einde van het volgende seizoen moet ik nog zien of de competitie pas op 3 augustus kan eindigen.”

Quote

Wij zullen niet accepteren dat de huidige periode zonder groepstrai­nin­gen als vakantiepe­ri­o­de gezien wordt. De spelers werken, net zoals zo velen, op dit moment van huis uit.

Evgeniy Levchenko

Levchenko zegt dat er veel vragen leven bij de spelers. De meest gestelde vraag is hoe lang het allemaal nog gaat duren. ,,Daar is nog geen antwoord op gekomen. Spelers maken ook duidelijk dat ze de competitie alleen uit kunnen spelen als het op een veilige manier kan. Begrip voor de situatie is er. Maar bij iedereen staat de gezondheid voorop.”

Aan het doorspelen over de einddatum van contracten kleven veel juridische haken en ogen. Levchenko schat in dat dat voor de grote clubs niet zo’n beletsel hoeft te zijn. Hij is meer begaan met het lot van spelers die 25.000 euro of minder verdienen. ,,Mogen die zich straks nog prof noemen”, kijkt hij wat verder in de toekomst.

Volledig scherm
© BSR Agency