Peter Kemper.
Volledig scherm
Peter Kemper. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Voormalig PSV-verdediger Kemper (77) overleden

Oud-PSV'er Peter Kemper is op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen. De verdediger, een geboren en getogen Hagenaar, speelde vanaf 1961 veertien seizoenen voor de Eindhovenaren. Hij maakte in 1963 de eerste landstitel van PSV mee en werd ook in zijn laatste jaar bij de club kampioen.

Kemper speelde ruim tweehonderd competitiewedstrijden voor PSV en een kleine twintig Europese duels. Daarnaast kwam hij tussen 1964 en 1967 drie keer uit voor het Nederlands elftal. ,,Hij gold als een sierlijke verdediger, die duels zoveel mogelijk meed door situaties vooraf beter in te schatten dan zijn aanvallende tegenstanders. Daarbij kon hij bovendien terugvallen op zijn - zeker voor die tijd - goede techniek voor een verdediger", meldt PSV in een overlijdensbericht op zijn clubsite.

PSV in het seizoen 1967-1968. Staand vlnr: Pim Doesburg, Frits Soetekouw, Daan Schrijvers, Hendrik Schalks en Peter Kemper. Gehurkt vlnr: Bent Schmidt Hansen, Ole Sørensen, Wim van den Dungen, Willy van der Kuijlen, Ad Graaumans en Jacques van Stippent.
Volledig scherm
PSV in het seizoen 1967-1968. Staand vlnr: Pim Doesburg, Frits Soetekouw, Daan Schrijvers, Hendrik Schalks en Peter Kemper. Gehurkt vlnr: Bent Schmidt Hansen, Ole Sørensen, Wim van den Dungen, Willy van der Kuijlen, Ad Graaumans en Jacques van Stippent. © Anp
  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.