Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Voormalig AZ-assistent Echteld aan de slag als trainer PSG-beloften

Leeroy Echteld maakt een wel heel bijzondere overstap. Waar hij vorig seizoen nog assistent-trainer van AZ was, wordt hij nu hoofdtrainer van het tweede elftal van Paris Saint-Germain.

De overstap hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel. Het tweede elftal van de Parijse miljoenenformatie speelt op het vierde niveau van Frankrijk. Het plekje van Echteld bij AZ werd onlangs al ingenomen door Pascal Jansen, die daarvoor werkzaam was als hoofd jeugdopleiding bij PSV.

Echteld was voorheen in verschillende functies werkzaam bij Blauw-Wit Amsterdam, DWV, fusieclub Buiksloot en Zeeburgia, voordat hij bij AZ aan de slag ging. Daar werkte hij tweeënhalf seizoen: eerst als jeugdtrainer, daarna als rechterhand van John van den Brom.

Bij het eerste van PSG gaat komend seizoen de Duitse trainer Thomas Tuchel aan de slag.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.