Ron Vlaar
Volledig scherm
Ron Vlaar © BSR Agency

Vlaar wil door bij AZ: Het moet raar lopen, willen we er niet uitkomen

Of Ron Vlaar zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld? De verdediger zelf gaat er niet van uit. 

,,Wat mij betreft niet”, zei Vlaar op de clubwebsite. Zijn contract loopt over enkele weken af, maar de verdediger geniet in Alkmaar en denkt nog geen moment aan stoppen. ,,Max (directeur voetbalzaken Huiberts, red.) en ik hebben elkaar gesproken. Binnenkort volgt een nieuw gesprek en het lijk me raar als we daar niet uitkomen", maakte Vlaar duidelijk na de 4-2 nederlaag bij Excelsior. ,,Ik heb al vaker gezegd dat ik hier op mijn plek zit. Qua fitheid gaat het eigenlijk het hele seizoen al goed. Dat is voor mezelf boven verwachting.” 

Meermaals kreeg Vlaar de vraag of hij door zou gaan. Telkens gaf hij aan te twijfelen. De situatie is voor hem op dit moment anders. ,,Nu kan ik terugkijken en heb ik weinig minuten gemist. Dat is een heerlijk gevoel, dan voel je je echt voetballer.” De stopper denkt dat hij nog zeker van toegevoegde waarde kan zijn met zijn 34 jaar. ,,Dat is wat ik voor ogen heb en hoe ik door wil.”

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”