Volledig scherm
Tim Matavz (midden) was bij alle treffers van Vitesse betrokken vanavond. © BSR Agency
3
EINDE
0
  • Bryan Linssen 49' 80'
  • Tim Matavz 52'
  • Vyacheslav Karavaev 64'

Vitesse bewijst Curovic laatste eer met riante zege op PEC Zwolle

Vitesse heeft de goede competitiestart thuis een vervolg weten te geven. De Arnhemmers klopten zonder al te veel moeite het dolende PEC Zwolle dankzij een uitblinkende Tim Matavz (3-0). Zo eerde Vitesse op gepaste wijze het overleden clubicoon Dejan Curovic.

Aan alles in het Gelredome was te merken dat het duel met PEC Zwolle bijzonder was voor Vitesse. Niet vanwege de tegenstander, maar omdat stil werd gestaan bij het overlijden van de geliefde Dejan Curovic. De markante Serviër overleed zondag op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. 

Tal van spandoeken met teksten als ‘Rust zacht DJ Superstar’ en ‘You’re a superstar in heaven’ illustreerden de populariteit van de oud-speler. Voor het duel werd een minuut stilte gehouden. De weduwe en dochter van Curovic keken vanaf de tribune geëmotioneerd toe. Veel oud-spelers waren aanwezig onder wie Edward Sturing, Marc van Hintum, Nikos Machlas, John van den Brom, Martijn Reuser en Glenn Helder. Ook voormalig coach Leo Beenhakker zat op de tribune.

Pover

Het eerbetoon bleek een stuk indrukwekkender dan de eerste helft. Het duel wilde maar niet op gang komen en ontbeerde serieuze mogelijkheden. PEC Zwolle, dat de eerste twee competitieduels verloor, deed echter weinig onder voor Vitesse. 

Na rust maakte de thuisploeg alsnog het verschil. Na een duidelijke handsbal van PEC-aanvoerder Etiënne Reijnen ging de bal een paar minuten na de pauze op de stip. Tim Matavz miste in eerste instantie, maar hij mocht de bal overnemen omdat een PEC-speler te vroeg inliep. In de rebound scoorde de Sloveense spits wél. 

Scoren en bedienen

Matavz leek door die treffer op dreef te komen. Na een vlotte combinatie met de spits besliste de Russische rechtsback Vyacheslav Karavaev na ruim een uur het duel. Bryan Linssen tekende tien minuten voor tijd, opnieuw op aangeven van Matavz, voor het slotakkoord: 3-0.

Door de zege neemt Vitesse (even) de koppositie in de eredivisie over. De Arnhemmers hebben zeven punten uit drie duels. PEC Zwolle is nog altijd zonder punten. 

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
Vitesse-PEC Zwolle © AD Sportwereld