Volledig scherm
© BSR Agency

Vier op een rij voor Volendam, hekkensluiter Dordrecht loopt puntje in

Keuken Kampioen DivisieWaar de eredivisie een week stilligt vanwege het interlandvoetbal, gaan de voetballers van de Keuken Kampioen Divisie dit weekeinde gewoon verder. De eerste drie wedstrijden werden vanavond gespeeld. FC Volendam deed wat het moest doen tegen laagvlieger TOP Oss, FC Eindhoven versloeg MVV en Roda JC kwam niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

Volledig scherm
© BSR Agency

In Brabant slaagde Volendam erin alweer het vierde achtereenvolgende competitieduel te winnen - al werd het tussentijds wel door Sparta uit de KNVB-Beker geknikkerd. In het Heesen Yachts Stadion werden alle doelpunten in het eerste bedrijf gemaakt. Philippe Rommens opende na 6 minuten nog de score voor de thuisploeg, maar nog voor rust had de ploeg van Wim Jonk via Jelle Duin en Martijn Kaars de 1-2 op het scorebord gezet. Bij die stand bleef het in de tweede helft, waardoor Volendam volop mee blijft doen in de tweede periode.

Bekijk hier de samenvattingen van de duels in de Keuken Kampioen Divisie (premium).

Volledig scherm
© BSR Agency

Roda JC kon op zijn beurt niet de weg naar boven vervolgen. Op bezoek aan de Krommedijk hield hekkensluiter FC Dordrecht de Limburgers op 1-1. Ook hier vielen de goals nog voor de onderbreking. De thuisploeg kwam via een eigen doelpunt van Daryl Werker nog op voorsprong, alvorens Ike Ugbo zijn elftal in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte zette. In de slotfase waren er nog de nodige kansen voor Dordrecht te noteren. In de blessuretijd werd die ploeg ook nog een strafschop onthouden na een vermeende handsbal, maar gescoord werd er niet meer en zo won Roda alweer voor de derde wedstrijd op rij niet.

Provinciegenoot MVV won ook niet. De Limburgers ging op bezoek bij FC Eindhoven. De troepen van Ernie Brandts waren op eigen veld te sterk voor het team Fuat Usta: 2-0. Hier werden juist alle doelpunten in de slotfase gemaakt. Rigino Cicilia zette Eindhoven met nog een dik kwartier te spelen op voorsprong, voordat Kaj de Rooij enkele minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Zo naderen de Brabanders het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl MVV op plek 19 blijft steken.

Bekijk hier alle uitslagen, doelpuntenmakers en stand in de Keuken Kampioen Divisie

Volledig scherm
Collin Seedorf en Regino Cicilia vieren de 1-0 voor FC Eindhoven. © BSR Agency