Volledig scherm
Robin van Persie © BSR Agency

Van Persie bedankt voor testimonial bij Feyenoord

Robin van Persie heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod van Feyenoord om een afscheidswedstrijd te spelen. De aanvoerder van de Rotterdammers neemt na dit seizoen afscheid van het profvoetbal en zegt vereerd te zijn dat Feyenoord dit hem heeft aangeboden.

,,Dat is geweldig en ik ben daar trots op”, vertelt Van Persie na afloop van het belangrijke duel met AZ (2-1 winst). De aanvaller, die trefzeker was tegen de Alkmaarders en daarmee de derde plek zo goed als veilig stelde voor de Rotterdammers noemt een testimonial ‘praktisch lastig'. Het zou namelijk betekenen dat de spits nog langer moet doortrainen om fit te zijn voor zo'n wedstrijd.

Van Persie neemt dus op 12 mei afscheid van het Feyenoord-publiek in het eredivisieduel met ADO Den Haag. Een week later zal de topscorer aller tijden bij Oranje zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau spelen: uit bij Fortuna Sittard.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''