Volledig scherm
Willem van Hanegem © BSR Agency

Van Hanegem officieel adviseur bij Den Bosch, trainers Van der Ven en Beekmans maken seizoen af

FC Den Bosch zoekt niet langer naar een nieuwe hoofdtrainer als opvolger voor de twee weken geleden ontslagen Wil Boessen. De ploeg gaat de play-offs in met de voormalige assistenten Erik van der Ven en Paul Beekmans als interim-hoofdcoaches en Willem van Hanegem als adviseur op de achtergrond.

Dat bevestigde technisch manager Bert Ruijsch van FC Den Bosch maandagmiddag. ,,We zijn het met Willem eens geworden over een rol als adviseur”, verklaarde hij. Zondag werd al duidelijk dat Van Hanegem, met wie FC Den Bosch bijna anderhalve week in gesprek was, niet de nieuwe hoofdtrainer wordt. 

Volledig scherm
Erik van der Ven © BSR Agency

De 75-jarige oud-Feyenoorder zei toen dat hij FC Den Bosch best wil helpen, maar dat hij geen zin heeft in het ‘gezeik er omheen'. Ruijsch liet maandag weten bijzonder opgetogen zijn over het akkoord met Van Hanegem over zijn adviseursrol. 

Fenomeen

,,Van Hanegem is een fenomeen en uniek in alle facetten. Zoals hij vroeger voetbalde, zo praat hij er ook over. Willems voetbalopvattingen volgen de kortste weg. Hij komt heel snel bij de essentie, namelijk plezier in het spelletje. Hij is volledig onafhankelijk en staat bekend om zijn eerlijkheid. We zijn daarom heel blij dat het gelukt is om Willem voor FC Den Bosch te winnen. Na veertien jaar willen we weer heel graag de eredivisie in en we denken dat Willem FC Den Bosch daarbij kan helpen”, aldus Ruijsch.

Van Hanegem zal bij de komende wedstrijden in de play-offs niet op de bank zitten bij FC Den Bosch. Hij gaat trainingen en wedstrijden observeren en gesprekken voeren, zo laat de club weten.

Trainingskamp

Van der Ven en Beekmans blijven met keeperstrainer John Vos dus verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en opstellingen. Ruijsch: ,,Deze trainers hebben laten zien dat ze de verantwoordelijkheid aan kunnen. Ze zien de vakkennis, ervaring en uitstraling van Willem van Hanegem als een enorme meerwaarde.”

Vooruitlopend op de play-offs vertrekt FC Den Bosch komende woensdag voor een trainingskamp van drie dagen naar Noordwijk. De play-offs beginnen voor de club op zondag 19 mei met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De samenwerking tussen FC Den Bosch en Van Hanegem blijft alleen beperkt tot de play-offs. Komende zomer gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen.

Overname

Nu de soap rond Van Hanegem is afgesloten kan het vizier bij FC Den Bosch weer op de soap rond de overname van de club. Dinsdag dient in Zeist het beroep dat de club heeft aangespannen tegen het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om de overname door geldschieter Kakhi Jordania af te keuren. 

Die zitting vindt plaats achter gesloten deuren.  Wanneer de Commissie van Beroep van de KNVB uitspraak zal doen is nog niet duidelijk.