Olivier Giroud maakt de 2-1. Virgil van Dijk is te laat.
Volledig scherm
Olivier Giroud maakt de 2-1. Virgil van Dijk is te laat. © ANP Pro Shots

Van Dijk: Fouten horen nu eenmaal bij het voetbal

Hoewel het Nederlands elftal een afranseling door Frankrijk bespaard bleef, overheerst bij Virgil van Dijk het slechte gevoel na de 2-1 nederlaag in Parijs. ,,Je komt hier om te winnen, niet om niet te verliezen. Verliezen is altijd slecht'', aldus de aanvoerder bij de NPO. 

 1. PSV begaat weer misstap in Heerenveen en blijft achter op koploper Ajax

  PSV begaat weer misstap in Heerenveen en blijft achter op koploper Ajax

  PSV heeft opnieuw niet kunnen winnen bij Heerenveen. De ploeg van Roger Schmidt speelde met 1-1 gelijk in het Abe Lenstra Stadion, waar de club uit Eindhoven op 18 december 2011 voor het laatst won. Door het puntenverlies blijft PSV twee punten achter op koploper Ajax, dat eerder vandaag met 0-1 won bij Sparta. Ook nummer drie Feyenoord liet vandaag twee punten liggen met het doelpuntloze gelijkspel bij FC Twente.
 2. Parsons’ eerste fase bij Oranjevrouwen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt
  PREMIUM

  Parsons’ eerste fase bij Oranjevrou­wen toont aan dat het voor hem een hels karwei wordt

  Ternauwernood sleepten de Oranjevrouwen er een gelijkspel uit bij Tsjechië (2-2). Maar wat beklijft, is het zeer moeizame voetbal onder de nieuwe bondscoach Mark Parsons, die nu al in een heel benarde situatie zou zitten in de WK-kwalificatie als Stefanie van der Gragt niet in blessuretijd raak kopte. De positieve energie die jaren om het zeer succesvolle elftal hing, is op dit moment ver te zoeken.