Mounir El Allouchi viert zijn goal.
Volledig scherm
Mounir El Allouchi viert zijn goal. © BSR Agency

Van der Gaag en El Allouchi bezorgen NAC zege op Jong Ajax

NAC Breda heeft in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax een 2-0-achterstand omgebogen in een overwinning: 2-4. Jordan van der Gaag, de zoon van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag, nam namens NAC de 2-3 voor zijn rekening. In de extra tijd maakte Mounir El Allouchi er met een schot van grote afstand, na een fout van Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski, zelfs 2-4 van.

Een minuut stilte voor de wedstrijd voor de vandaag overleden Barry Hulshoff
Volledig scherm
Een minuut stilte voor de wedstrijd voor de vandaag overleden Barry Hulshoff © BSR Agency

Voorafgaand aan het duel was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vandaag overleden oud-Ajacied Barry Hulshoff. De wedstrijd begon daarna voortvarend. Het was Jong Ajax, met Noussair Mazraoui in de basis, dat als eerst op voorsprong kwam. Naci Ünüvar bracht de Braziliaan Danilo Pereira in stelling en zette hiermee de 1-0 op het scorebord. Halverwege was het Brian Brobbey die de score verdubbelde, nadat hij even daarvoor al een levensgrote kans niet wist te benutten. Maar NAC liet het hier niet bij zitten. Nog voor de rust werd het 2-1. Het was Finn Stokkers die de aansluitingstreffer binnen schoot.

Na de rust was het dus vooral de ploeg van Hyballa dat zich liet gelden. Door twee doelpunten van El Allouchi en één goal van Van der Gaag won De Parel van het Zuiden de uitwedstrijd bij de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie uiteindelijk met twee doelpunten verschil.

Bij Jong Ajax, dat de zesde nederlaag van het seizoen leed, deed Mazraoui uiteindelijk maar zeventig minuten mee omdat hij geblesseerd van het veld ging. Een week geleden incasseerde Jong Ajax al zeven doelpunten. Vorige week maandag ging de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met liefst 7-2 verloren.

Mazraoui verlaat geblesseerd het veld.
Volledig scherm
Mazraoui verlaat geblesseerd het veld. © BSR Agency