Volledig scherm
John van den Brom. © BSR Agency

Van den Brom: Berghuis aan banden leggen

Wordt John van den Brom de vijfde FC Utrecht-trainer die met drie punten uit de Kuip vertrekt? Het plan van de Domstedelingen voor zondag is duidelijk: spelmaker Steven Berghuis uitschakelen.

Veel goede herinneringen heeft Van den Brom niet aan De Kuip. ,,Ik heb er als trainer niet heel veel punten gehaald. Je weet dat het daar altijd lastig is. Ook nu zij een Europese wedstrijd in de benen hebben. Feyenoord blijft Feyenoord. Er staan goede spelers op het veld. Ze zitten het wat moeilijk voorin. Stam probeert het nu met Steven Berghuis in de spits. Die speelt overal, behalve in de spits. Daar heb ik mijn jongens op voorbereid. Hij is hun beste speler, die moeten we aan banden leggen.”

Eigen spel spelen

Jean-Christophe Bahebeck en Adrián Dalmau zijn er in De Kuip in elk geval niet bij. Voor hen wordt maandag een oefenwedstrijd georganiseerd. Sander van de Streek is nog een twijfelgeval. Hij liep deze week een blessure op tijdens de training. ,,Hij kan met pijn spelen, maar het moet wel verantwoord zijn. Het zal niet onze intentie van voetballen veranderen. Dat zou raar zijn. Juist omdat we goed gestart zijn, zullen we ons eigen spel spelen. Dan is het aan Feyenoord om daar iets aan te doen.”

Volledig scherm
Steven Berghuis is de grote man aan de kant van Feyenoord. © BSR Agency